Hjärnskakning 'o'

Ja då har man fått det också. Hur det gick till är enkelt. Jag sov i min säng igår och då ringde larmet i mobilen. Jag skulle vända mig för att ta mobilen och tysta ner den men då träffar mitt huvud väggen. Det blev ett rätt så kraftigt slag, men jag hade haft huvudvärk hela vecka, helgen och natten till igår så jag brydde mig inte mycket om smärtan från slaget eftersom den blandades ihop med huvudvärken. Jag gjorde mig i ordning och stack till jobbet. På vägen dit började huvudvärken försvinna, kanske tur kanske tabletterna som jag tog '_'

På jobbet har jag två datorer framför mig och en headset. När jag väl började svara i telefon och jobba med datorn kände jag hur hela rummet började snurra och hur magen började göra uppror. Jag lyckades ta mig till vattenmaskinen men där kunde jag inte hålla mig stående. Jag svimmade inte men föll ner på golvet. En av kollegerna såg mig och visste direkt att det var hjärnskakning eftersom hon har erfarenhet av det med sina egna grabbar.

den yrseln jag fick var inte den vanliga som man känner då och då. Jag vet inte hur jag ska beskriva den. Min kompis uttryckte det på ett perfekt sätt; att den yrseln känns äcklig.
Allt gick i slow motion och allt runtommkring snurrade hela tiden. Värst var bilturen till sjukhuset då det kändes som om jag åkte en karusell.

På sjukhuset konstaterade de att inte var något farligt och att jag måste undvika tv och dator. Viktigast av allt var att inte sova förrän det är läggdags!Ännu en onödig utgift och en förlorad arbetsdag :(
Oj, nu känner jag hur yrseln kommer tillbaka :s Jag håller mig ifrån datorn ett tag till!

Kramkram


Dags att baka :)

o vi ska leka o vi ska baka
o vi ska kladda nere kaka
jaja jaja jaja
jaja jaja jaja
idaga ska vi jaga
med maga full av baga

Det är min lilla bakar-visa ;)

Igår kände jag för att baka något gott och då blev det en tårta som heter Påskpassion. Det är för sent för att fira påsk men receptet lät enkelt och eftersom jag gillar lime fick det bli denna härliga tårta :)
Den är som sagt enkel med få ingredienser, men trots det kräver den ca. fyra timmar för att bli klar. Anledningen är att den ska stå i frysen i fyra timmar och den ska ätas frusen 'o' Jag klarade inte av att vänta i så många timmar så jjag tog ut den efter ungefär två timmar och den var ändå supergod =)

Jag bakade den tillsammans med syrran hemma hos min mamma och glömde att ta foto. Fotot nedan kommer från recept.nu där man kan hitta receptet till denna tårta om man vill baka den. Jag kommer säkerligen baka den igen :D
 

Kramkram


Det finns huvudvärk... och så finns det huvudvärk!

De senaste åren har jag i princip haft huvudvärk dagligen 'o'
Det blir värre och värre med åren och de senaste månaderna har varit värst. Jag har provat alla möjliga receptfria resp. reseptbelagda mediciner. Jag har provat nässpray och akupunktur. Ingenting hjälper!
INGENTING!

Jag har flera olika huvudvärkstyper:

Migränhuvudvärken som sitter i vänster halvan. Den är dödlig. Jag blir ljus- och ljudkänslig. Jag blir yr, mår illa, kräks och kan inte göra annat än att ligga i sängen och plågas. Sova kan jag inte heller för jag har för ont för att kunna sova.

Sedan har jag migränliknande huvudvärk. Själva värken sitter bak i huvudet. Övriga symtom är samma som den som sitter i halva huvudet men några grader starkare.

Det finns den dunkande huvudvärken. Den känns som en hammare som slår på skallen från insidan. Yrsel och illamående är en självklarhet. Hammar-effekten blir förstärkt om jag rör mig snabbt, ligger ner, går upp eller ner för trappor, bara att gå överhuvudtaget förvärrar allt.

Jag har också den tryckande huvudvärken. Den sitter mest i pannan, sidorna och ansiktet (alltså kind- och käkbenen). Ibland känns det som om en yttre kraft trycker på huvudet, andra gånger är det en innre kraft som gör det :s Jag känner mig spyfärdig och klarar inte av att göra något.

Och till sist har jag den "vanliga" huvudvärken. Den som jag har idag. Den är inte inte lika stark som de andra men den är jävligt jobbig. Jag kan inte äta när jag har den eftersom jag mår illa hela tiden, som idag. Jag är hängig och snurrig i huvudet. Det blir svårt att koncentrera mig och jag blir irriterad av det mesta.

Jag har alltid någon typ av dessa och anledningen till att jag skriver om detta är att jag är så trött på hela skiten. Jag är så trött på mitt huvud att jag känner att jag kommer hugga av det någon dag! Och jag är så trött på alla läkare som fattar NOLL!

Senast igår var jag hos en läkare som skulle vara expert på huvudvärk. Han är en neurolog och blev skickad dit av företagshälsovården. Det bästa han kunde komma på var att jag har spänningsutlöst migrän! Det har jag hört förut och jag ville inte höra det igen. När jag berättade om de gångerna då jag tappar balansen och det svartnar till för någon sekund, sa han att det kan vara blodtrycksfall :s Enligt honom är det vanligt i min ålder och det finns inget att göra åt det! När jag påpekade att jag kör bil och att det kan vara farligt om det händer när jag kör, svarade han så dumt. Han sa att jag inte ska köra när jag har huvudvärk. Idiot! Jag har huvudvärk varje dag!

Jag orkar inte med att ha ont varje dag och jag vet inte vad jag ska göra åt det :(

Kramkram


Total blackout... eller?Jag garvar ihjäl mig varje måndag till det nya programmet total blackout. Otroligt hur mesiga folk blir i mörkret. Jag skulle nog också blivit riktigt rädd och skulle aldrig vågat stoppa in min hand någonstans eftersom jag har insektfobi och insekter har de gott om. Jag är en fegis jag vet ;)

Förra veckan la jag märke till något konstigt. Som jag har förstått det så bildas skugga genom att ljuset slår mot ett föremål och då får det föremålet en skugga. Alltså behövs det ljus för att skapa en skugga. Det jag har märkt är att deltagarna har skugga i de becksvarta rummen. Om det är totalt mörkt som de påstår hur kan deltagarna ha skuggor då?

Jag har kanske förstått alltihopa helt fel :/


Kramkram


100-ordare VREDE

100-ordare är mininovell på exakt hundra ord, exl titeln. Denna novellform är ganska ny för mig och här kan du läsa mitt första försök :) Det var riktigt svårt att få ner texten till endast hundra ord. Till slut blev jag ändå nöjd med resultate. Har tänk skriva den som en "vanlig" novell också :)


VREDE

Tidningarna dunsar mot golvet och väcker mig. Den jäveln har gjort det igen! Ilsket bestämmer jag mig för att läxa upp sömnförstöraren. Jag ser hur jag reser mig och skyndar mot dörren, öppnar och vräker ur mig det fulaste jag har lärt mig. Jag ser ynglingens oförstående blick falla på mig. Plötsligt ser jag en svarthet som sprider sig i hans ögon medan han tar raska steg mot mig. Sedan förvandlas frågetecknet på hans läppar till ett ondskefullt ihåligt garv. Jag håller för öronen och blundar. Tittar igen. Jag ligger i min säng. Tystnad, mörker och ett par stirrande ögon!Kramkram


Nordman :'(

Jag blev så ledsen när jag för ca ett par månader sedan fick veta att Nordman har splittrats, igen! Detta pga Håkan Hemlins personliga situation. Jag blev helt förkrossad eftersom jag älskar det bandet. De har en så härlig och unik musikstil. Det är en blandning av rock och folkmusik.

Håkan Hemlin är sångaren i bandet. Jag avgudar hans röst. Den är varm och grov. Den är helt gudomlig och jag älska det sorgsna som finns i den. Melodierna är så härliga och låttexterna är underbara. De tar en till en helt annan värld, eller låter de en sjunka djupare in i sin egen värld.
Kortfattat: de är grymma!

Jag förstår inte varför Håkan gör så mot sig själv :( Hans beteende drabbar inte endst honom utan även de andra bandmedlemmarna. Han har så mycket att förlora, och då menar jag inte bara fansen utan även den fantastiska rösten och karaktären han besitter. Kanske viktigast av allt är ändå att förlora sig själv och de vänner han har.
Droger kan aldrig ersätta dessa!

Han borde lyssna på sina egna ord. En låt från Nordman till NordmanKramkram


Betrakta dig själv efter att ha tittat

Jag låter klippet tala för sig självKramkram


Otrevlig rasist-överraskning

"Hejsan. Intressant inlägg. Men här är lite verklighet för dig. Om du hoppar in i ett getingbo och står där förundrad varför getingarna attackerar dig. Du kanske till och med tänker, varför kan vi inte vara vänner...? Getingarna har inte bett dig hälsa på. Och du ber getingarna tolererea dina regler och seder. Glöm det. Muslimer har ingen buisness att vara i skandinavien. Och getingarna blir bara argare och argare. Det kan ändras den dag då de kristna får bygga en kyrka i ett muslimskt land men... det kommer väl inte hända."

"Sluta dröm och åk hem."
Ja jag hade dessa två meddelanden i min inkorg på facebook 'o'
De kommer från en person som jag inte alls känner (eller borde jag kanske säga en idiot som jag inte känner?) Jag har aldrig haft kontakt med honom tidigare. Vad är det han tror att han kan åstadkomma med detta? Tror han att han genom att skicka några tomma ord kan skrämma mig och få mig lämna landet? Tror han att någon överhuvudtaget tar honom på allvar?! Jag har lust att hänga ut honom på FB och här på bloggen men man måste vara försiktig med sånt så att man inte kommer i kläm med lagen ;)

Jag var inte så snäll i mitt svar till honom^^
Jag är fan mer svensk än idioten ;)KramkramSeg

Jag har inte bloggat på flera dagar och anledningen är att jag känt mig seg plus att jag inte haft något att skriva om. Nej, mitt huvud har inte varit tomt men jag har inte känt för att skriva om det jag har tänkt. Jag har inte lagt ner särskilt mycket tid på datorn överhuvudtaget.

När man tänker efter så kommer man fram till att vi spenderar onödigt mycket tid vid datorn. Personligen måste jag kolla mina mejl, facebook, blogg, emocore, läsa andra bloggar, outlook, kapitel1, jobbsökningsmail. Ja många sidor! Jag känner nästan ett tvång att gå in på dessa sidor. Tänk om jag har fått ett viktig mejl Tänk om någon har skrivit något viktigt! Men det är så dumt att täka på det sättet. Är det något riktigt viktigt så ringer folk en.

Det jag vill säga är att man utsätter sig själv för, många gånger, onödig stress. Det finns tillräckligt med andra stressmoment här i livet och därför ska jag försöka dra ner på intenet-stressen i alla fall. Det borde andra också fundera över. Är det verkligen värt att lägga ner så mycket tid och energi på internet? Eller är det kanske bättre att ta hand om sig själv istället?


Jag kom med jag kom med jag kom med ^___^

YES!
Min novell "Under knivens makt" kom med i Vildsint II
Jag är överlycklig. Jag trodde inte att min lilla novell hade någon som helst chans. De flesta bidragen var otroligt starka och bra skrivna, och jag hade mina absoluta favoriter redan från början.
Men jag kommit med ändå och det känns helt underbart.
Trots att min novell är bara en liten del av något större, och att mitt namn kommer att stå tillsammans med många andra namn så känns det ändå som om jag har åstadkommit något stort. Jag är kanske på rätt väg när det gäller skrivandet 'o'

För de som inte vet vad Vildsint är kan ni läsa om projektet här:

http://www.vildsint.n.nu/

Projektet resulterade i en bok som såg ut såhär förra året


Årets Vildsint, som har temat Skymningslandet, har inte fått omslag än. Det kommer att röstas fram under dagarna. Det har kommit in förbryllande omslag och jag vet exakt vilka jag ska rösta på ;)
Man kan se alla omslag på facebook genom länken nedan:

http://www.facebook.com/#!/media/set/fbx/?set=a.10150177565902158.321976.537837157

Eller på Vildsint-bloggen genom att klicka på länken nedan:

http://blogg.passagen.se/vildsintthebook/entry/vildsint_omslagsdesign_nr_3_4

De som redan känner att de måste ha den här fantastiska boken (som innehåller en novell av mig^^) kan meddela mig :)


Kramkram


Möblerat om i bloggen

När jag började blogga ville jag inte bli för personlig i mina inlägg. Detta är svårt eftersom sådant som gör man upprörd, glad, ledsen osv säger en hel del om en person. Samma sak vad man har för intressen film- och musiksmak.
När jag såg för ett tag sedan att fler hade börjat med 30 dagars utmaningen tyckte jag att det var en kul idé och därför började jag med. MEN för några ddagar sedan fick någon mig att öppna ögonen; jag har blivit för personlig i min blogg 'o' den personen menade inte det på ett dåligt sätt men jag har gjort det jag har försökt undvika :(
Av den anledningen har jag tagit bort flera gamla inlägg plus att jag tagit bort hela 30 dagars kategorin. Det blir nog bäst så :)

I framtiden ska jag försöka skriva om intressantare saker än mig själv.
Kategorierna jag har idag är:

-Musik: kommer tipsa om sånt jag gillar
-Mat: kommer skriva om mina egna matexperiment
-Skrivande: mina egna dikter och noveller
-Upprörande: saker i samhället och frågor som gör en människa upprörd
-Livet från min sida: viktiga (och ibland mindre viktiga) saker som jag är med om
-Tattoo: om mina tatueringar och kroppskonst i stort


Kramkram


RSS 2.0