Gillar min post

Igår fick jag två trevliga paket i min postlåda. Den var serviceförvaltningens personaltidning Esset. Jag får den eftersom jag jobbar där. Det numret innehåller en läsvärd krönika ^^ I bilden nedan ser ni varför ;)


Strunt i den fula bilden på mig och fokusera på att det är jag som är skribenten ;)

Det andra trevliga var ett paket från Adlibris som innehöll två böcker som jag har beställt. Den ena kom som ett erbjudande via KPA pension (jag är medlem där) där man kunde välja mella några böcker. Jag valde Alfahannen och fick den för 0 kr. den andra boken "Blå blixt" är en poesibok som jag beställde för 99 kr
Kramkram


Utveckling i Rosengård

Nu när alla nior har gått ut grundskolan och Malmö stad har sammanställt antalet gymnasiebehöriga elever är resultaten aningen chockerande. Rosengård är bland de stadsdelar som har lyft mest. Tillsammans med skolorna i Centrum och Västra Innerstaden har de bäst resultat. Stadsdelarna som ligger i botten är bland annat Husie.

Det sorgliga är att när jag började läsa artikeln på Malmö stads intranät tänkte jag direkt att Rosengård måste vara bland de stadsdelar som har fått dålig kritik. Längre ner såg jag att eleverna i Rosengårds skolor har faktiskt förbättrat sig. Fler har blivit behöriga för gymnasiet, och det är glädjande att ungdomar från ett område som har fått så mycket negativ uppmärksamhet har nu bgevisat att de kan göra bra ifrån sig. Frågan är om detta kommer att nämnas på nyheterna?!

Vad de på dessa stadsdelar än har gjort så har de gjort rätt. Hoppas fler skolor följer deras exempel och utvecklas åt rätt riktning :)


Kramkram


Söderåsens nationalpark

Söndagen gick åt att vandra i Söderåsens nationalpark. Det var min första gång i en nationalpark och jag vet att jag kommer att göra om det =)


Den här var jobbig att gå upp för


Det var fullt med mördarsniglar och skallbaggar precis som de i mumien-filmerna 'o'


Stenbrottet från kopparhatten
Sedan blev det lunch på skäralids restaurang :)

En lyckad och trevlig dag. Det hade bara gärna kunnat vara varmare menmen...


Kramkram


Första dagarna på landet

Hajhaj!
Bloggar från stugan på landet. Här är det superfint. Man blir bara så avkopplad utan allt oljud från trafiken, utan att möta tusen människor när man går ut och att bara vara. Jag behöver inte tänka att jag ska göra det där eller åka dit eller jobba eller plugga. Sååååå skönt.

Utsikten från mitt fönster :)

Själva stugan är jättemysig med sovloft som jag inte vågat gå upp till än. Jag är höjdrädd ju :/ Det enda negativa med stugan är att golvet är iskallt så jag måste ha på mig strumpor eftersom mattorna som finns inte täcker hela golvet. Men jag gillar den ändå ^____^


Min syster åkte med upp i lördags och åkte hem igår kväll. Så lördagen och söndagen gick åt att utforska området. Vi gick långa promenader i lördags och såg bl.a. hästar, tjurar och bambis =)


Bambi! Syns inte så tydligt men det fanns hundratals av dem


Skuttande Hanan =)
Min bil får stå på gräsmattan hela veckan ^^


Mat som man överlever på ^_*


Kramkram


Projekt "Vaken"

Två människor
Två vägar
Ett öde

Sju år senare
Och sju vakna dygn
Många mardrömmar
Med en mindre dos verklighet
Träffas de igen
Men att somna är blott en dröm


Projekt "Vaken" är romanen som kommer att skrivas under sju dagar i en stuga mitt ingenstans. I höst, när världen målas om i orangea färger, kommer orden att falla på pappren likt löven som pyntar marken. När världen somnar in i väntan på vinterns vilda kyla oh mörka dagar, vaknar någon till. Något vaknar till!


Kramkram


RSS 2.0