Drömsemestern ^^

Imorgon är min sista dag på universitetet (den terminen alltså) och dagen efter, lördagen, ska jag iväg till min söta och mysiga stuga i ljungby =)

Att jag åker dit och kommer vara där en vecka själv är för att jag behöver ta en paus från allt och alla här. Finns det ett bättre sätt då än att packa sin väska och dra iväg? Nix! Andra anledningen som gör att jag vill vara ensam är för att jag ska kunna koppla av och börja skriva projektet jag har haft i huvudet ett tag. Så det enda jag kommer att göra är att slappa, sova, njuta av naturen och skriva ^__^ Om mitt mobila internet funka kommer det bli något blogg inlägg också :)

Under tiden jag är borta tar min bror över min lägenhet :>Kramkram


Hassela... skit!

Läser en bok som jag ska sammanfatta till en uppgift på utbildningen. Den heter:

Hasselapedagogiken
Förändring eller anpassning?

Jag väljer att kalla den:

Hasselaskiten
Politisk nedbrytning

Hassela är ett kollektiv som tar emot missbrukande ungdomar. Under deras vistele behandlas de som om de vore utan känslor, som om de inte värda något. Som om de inte hhar föräldrar eller andra som känner dem. Från första dagen börjar nedbrytningsprocessen för att sedan fortsätta under hela vistelsen. Inte endast personalen som behandlar intagna illa. Nej, även äldre intagna behandlar nya intagna illa, och det behöver de inte göra i hemlighet för att det är så det ska vara!

Jag blir bara så arg och upprörd över detta. Vad är pedagogiken? Jag ser deras verksamhet som politisk agenda som bygger på Marx klasskamp. Ungdomarna får lära sig att det är kapitalismens fel att de har hamnat där de har hamnat. Skitsnack säger jag!

Det värsta är att ungdomarna anamar personalens synssätt och börjar tycka att de förtjänar att bli behandlade som värdelösa... skitungar! Hur kan man förvänta sig att de skulle kunna klara sig som vuxna utanför kollektivets väggar? Är inte det meningen med all behandling? Hasselas syfte verkar vara att låta dessa ungdomar att bli så beroende av kollektivet att de alltid kommer ha en koppling till det. Helt otroligt!

Nu ska jag fortsätta min sammanfattning och jag tänker skriva det jag har skrivit ovan. kanske ta bort fula ord och så, det ska ändå vara akademiskt trots att jag är upprörd :(


Kramkram


Ses i Globen nästa årJag trodde inte på henne från början men under tiden mellan att hon vann melodifestivalen och till idag har gillat henne mer och mer. En värdig vinnare :)

Svenskkar: Det är sånt vi ska skicka till final! Inte Erik och Anna }:>Kramkram


YES

Uppsatsen klar och inlämnad efter en månads plågor. Fast en månad och en månad. Jag började skriva på riktigt för mindre än två veckor sen. Intervjuerna som skulle analyseras och sammanfattas gjorde jag först den här veckan. Jag vet. Jag har varit otroligt seg men det är slutet på terminen och då blir man skoltrött. Har även varit sjuk, jobbat och varit sjuk igen. Nu är det över iaf men om jag är nöjd är en annan sak.

Det enda som behöver göras innan terminen är slut är opponeringsseminariet som äger rum nästa vecka. Och tcå kompletteringar till sånt jag missat.

Men snart är loooov


Kramkram


Ska man få tag i domare...

...så ska man jaga dem!

Att sitta hemma och mejla och ringa funkar inte. Gör som jag. Storma in i en förhandling. När  den är slut stanna kvar och be snällt att få prata med domaren ett par minuter. Sedan stjäl en halvtimme av dennes tid ^^ Är han/hon riktigt snäll hjälper de en att tala med fler domare.

Idag slog jag tre domare med en sten och kunde inte vara nöjdare =D


Kramkram


Sweeney ToddEn av filmerna jag kan se om och om igen utan att tröttna. En film helt i min smak. Här finns allt från sång till elände och blod. Massor med blod. De måste ha blodvarning på den. Det bästa med filmer är ändå Johnny Depp. Åh vilken röst =)

Rekomenderas starkt, men inte för blodkänsliga personer ;)

Kramkram


Provjobba

Jag ska provjobba på en restaurang och bar ikväll. Tannken är att jag ska jobba där extra om både jag och chefen vill att jag ska jobba kvar. Problemet är bara att jag har varit ovän med maten de senaste veckorna. Det kommer att krylla av mat på restaurangen så jag hoppas bara att jag kan stå ut med lukten utan att behöva springa och spy varannan minut :/

Jag måste klara av det helt enkelt! Eftersom jag förlorade mitt vikariat som receptionist på ITS (omorganisation) måste jag ha ett till extra jobb utöver telefonistjobbet. Nu i Maj har jag inga timmar inbokade på växeln 'o' Vissa månader kan bli så och då är det bra om jag har ett arbete till som en trygghet.

Önska mig lycka till (o_o)


Kramkram


Projekt blått som blev gröntDet ser mycket grönare ut i verkligheten, men jag är nöjd ändå ^^

Kramkram


Fortfarande på topp

Kramkram


RSS 2.0