Gastroskopi

"En gastroskopi innebär att en läkare undersöker magens inre med ett så kallat gastroskop. Gastroskopet består av en böjlig slang som leds ner till magsäcken genom munnen"
 
"En gastroskopi gör inte ont. Men det kan kännas obehagligt just när instrumentet ska föras ner i matstrupen eftersom man kan få kräk- och hostreflexer. Obehaget går för det mesta snabbt över. När läkaren blåser in luft i magsäcken för att slemhinnan ska framträda bättre kan man ibland uppleva en lättare spänningskänsla i magen"

 
Texten ovan är hämtad från 1177.se där de skriver lite om gastroskopi. Bilden har de till texten. En rätt så lugn patient som stämmer bra överens med beskrivningen. Låt mig nu tala om gastroskopi!
 
Jag gjorde gastroskopi igår och det var det hemskaste jag har gjort i hela mitt liv! Utan att överdriva! Nej jag låg inte stilla som patienten på bilden. Jag sparkade med benen, drog i slangen (som är riktigt tjock och som kändes i halsen trots bedövningen) och försökte få ut den. det gjorde jag för att jag kände att jag inte fick luft. Sjuksköterskan fick hålla nere mina händer medan läkaren tittade i min mage :( Det gjorde ont i halsen. Så nej, det är inte bara obehagligt. Kräkreflexer fick jag och jag spydde under tiden jag hade slangen i halsen/magen. Jag hade inte ätit något på 18 timmar så det enda som kom upp var vatten och magvätska.
 
Ja jag hade total panik trots att jag hade fått lugnande medicin sprutad i mig. Just det, systern stack mig gånger tills nålen satt rätt och det tog henne en kvart! 'o' Hon sa att mina kärt drog ihop sig för att jag var nervös :( Nervös? Jag var panikslagen! Jag hyperventilerade så jag fick syrebrist och därmed krypningar i ansiktet och lemmar. Mina fingrar blev iskalla och jag kände de nästan inte.
 
Jag förstår varför systern var tvungen att hålla fast mig men det gjorde saken bara värre. Jag försökte ta ut slangen bara för att berätta om att jag inte kunde andas, så att inte kunna berätta det kändes hemskt. Ligga där och vara helt maktlös. Helt utsatt och inte kunna kämpa emot pga medicinen gör en svag. Det är inget jag vill uppleva igen. ALDRIG ALDRIG ALDRIG!
 
 
Kramkram

Älskade Angel <3

Hittade den här bilden på facebook och kunde inte låta bli att dela med mig av den ^^
 
 
 
 
Kramkram

Som en stolt mamma :')

Idag börjar min lillsyster sin första dag på gymnasiet. För många är det kanske ingen stor grej. Alla börjar gymnasiet förr eller senare men för mig är det stort. Min lilla syster som var så lite för bara några år sedan har blivit så stor att hon går på gymnasiet! Jag minns så liten hon var när hon gick i mellanstadiet (och det var inte så länge sedan). Plötsligt går hon på högstadiet och är tonåring med allt vad det innebär.

Högstadiet har varit en tid med blandade känslor. Det har inte alltid varit lätt att motivera henne eller att få henne att gilla vissa lärare ;) Men det har gått ändå. Bättre mot slutet än i början. Det har med mognad att göra också. När man går ut nian är man mognare än när man börjar sjuan.Idag startar ett nytt kapitel. Jag är så stolt att hon har valt ett så bra program (Beteendevetenskap med engelsk profil) och inget flummigt. Jag är även glad att hon har tydliga mål för vad hon vill göra och varför hon valt just detta. Många väljer efter skola, vänners val eller det föräldrarna önskar. Men hon har gjort sitt val efter eget intresse och då kan det inte bli annat än bra. Dessutom är småglad att hon läser i lund precis som stora syrran ^^

Jag hoppas bara att hon trivs med klassen, lärarna och staden. Att trivas är a och o för att orka med studierna i tre år. Det andra jag hoppas på är att hon inte känner sig alldeles för vuxen att hon stänger ute mig. Alltså jag vill att hon, oavsett hur gammal hon är, alltid låter mig vara delaktig både i det som glädjer men också det som gör ont.


Kramkram


Dödskalletårta

Jag älskar dödskallar så hjärtligt så jag och min kompis betämde att baka en dödskalletårta när jag var hos henne. Vi gjorde allting själva; tårtbottnarna, fondanten och chockladen mellan de olika lgren. Resultatet blev både gott och snyggt ^^


Work in progress


Den vita fondanten gjorde vi av marsmallows och florsocker :)


Slakten 'o'


Grön insida ;)Kramkram


Ätstörning
När jag var uppe i Köping kom vi in på ämnet ätstörningar. Det gjorde vi av olika anledningar. Det är ett upprörande men samtidigt komplext ämne. Särskilt när man känner någon med en ätstörning, oavsett vilken form är det alltid lika illa om man inte tar tag i det. Men hur kan man få någon att inse att den behöver hjälp?

Ta gärna och titta på videon. Den förmedlar problematiken på ett starkt sätt både genom text och bild. Du kanske känner igen dig själv, eller någon som riskerar att hamna i en allvarlig ätstörning?


Kramkram


Hej igen!

Förra veckan var jag som sagt hos min bästa kompis och hennes man i köping. Det var riktigt roliga dagar. Vi hade inte träffats på flera månader så vi passade på att ta igen allt som har hänt under dessa månader. Utöver alla fina pratstunder bakade vi en tårta (bilder kommer), var på Furuvik och tittade på bla kameler (bilder kommer också). Vi var även på en medeltidsfestival på Arboga och där köpte jag en fin dödskall-ljushållare som man kan spika upp på väggen (bild kommer på den också). Jag har även fått köra deras för mig gigantiska bil. Men det gick bra ändå :)

Jag och Jessie passade även på att träffa vår gemensamma kompis från gymnasiet som jag inte hade träffat på flera år 'o' Vi hade en riktigt trevlig dag tillsammans, förutom att vi blev dygnsura när det började regna på dagen. På kvällen när den tredje kompisen hade tagit sitt tåg tillbaka till stkhlm började det regna igen och jag och Jessie fick en ordentlig dusch på vägen hem.

Hoppas att vi kan göra om det snart :) Det spelar ingen roll i vilken stad vi träffas, bara vi gör det så blir jag nöjd och glad =)


Kramkram


Efter vilket mönster har jag ordnat mina böcker?
???


Kramkram


Mot KöpingHere I come!
Vi ses snart Jessie :')

Kramkram


Gissa skadan :P


Arm nr1?

Arm nr2?

Det fick jag i onsdags när jag provade på bågskytte. Kul var det men smärtsamt som ni ser :/ Haha ser helt misshandlad ut 'o' Men det var värt smärtan och jag kommer definitivt spela/skjuta igen ^^

Här kommer lite trevligare bilder från dagen. Enjoy!


Som en riktig skytt, dock inte jag ;P


Pilarna

På vägen hemåt. Fortfarande inte jag!


Bara för att vara snäll ^^


Kramkram

 


Visst blir man glad...

när man kommer till jobbet och får en chockladbar med triss av sin kollega bara för att det är ens sista arbetsdag :')

Tack söta Carin =)

Nej jag jobbar kvar där, men idag är min sista dag för den perioden. Det kommer nog inte dröja längre än en månad innan de ringer mig så jag kommer in igen =)

PÅ söndag väntar en resa upp till köping. Ska hälsa på bästa Jessie och Thomas ^^ Ska vara där till onsdag och då ska vi ha såååå kuuuul. Det var flera månader sedan jag träffade henne och saknaden är enom :'(

Jag ska skriva några tidsinställda inlägg så bloggen håller sig uppdaterad. När jag är tillbaka får jag blogga om hur resan varit :)


Kramkram


Jag tror på...

Jag tror, jag tror på djävulen
Jag tror, jag tror jag är död igen
Jag hackar min arm i en blå maskin och skrämmer dig upp från skyn
Jag tror på blod och sommarbus med kniv
och med såg, en lieman i svarte dräckt
och tar våran liiiv

Hahaha och här har vi originalet ^^

Jag tror på sommaren
TEXT: Stig Olin, MUSIK: Stig Olin
 


Kortast och blekast vintersol finns en
decemberdag kallad för Tomas
Tvivlaren för att hans tro var svag.

Han skulle aldrig någonsin trott på en
sol en vår. Ändå förvandlas
vintern till sommar vartenda år.

Jag tror, jag tror på sommmaren.
Jag tror, jag tror på sol igen.
Jag pyntar mig i blå kravatt och hälsar dig med blommig hatt.
Jag tror på dröm om sommarhus med täppa
och med lindars sus, en speleman med sin
fiol och luften fylld av kaprifol.

Midsommarafton natten lång,
kärlek och dans och sång.
Solen som plötsligt börjar gå
upp och ner på en gång.
Pojken med flickans hand i sin
viskar och får till svar
löften han gått och hoppats på
under det år som var.
Jag tror, jag tror på sommaren ...


RSS 2.0