Något är allvarligt fel

http://www.sydsvenskan.se/malmo/pojke-allvarligt-skadad-under-skolinspark/
 
I artikeln ovan skriver Sydsvenskan om en inspark för gymnasieelever som gick helt fel. Fylla, skador och sjukhusbesök. Och vem är boven? Många skulle svara att det är alkoholen, men det tycker inte jag. Boven är den eller de som har köpt ut sprit till dessa elever. Oavsett om det är "snälla" föräldra, äldre syskon, kompisar eller helt okända langare som har gjort det så är det vidrigt gjort.
Bildkälla: www.svtplay.se
Hela den här insparksritualen har gått överstyr. Det finns fler skräckexempel från den världen där våldtäkter och misshandel ingår. Vad har hänt? På min tid (som inte var för så länge sedan) gick insparken ut på att lära känna varandra och ha roligt tillsammans. Idag kretsar den helt och hållet kring supandet. Om vem som ska bli fullast och vem gör bort sig mest. Med andra ord går den ut på att skada sig så mycket som möjligt.
 
http://www.sydsvenskan.se/opinion/signerat/mats-skogkar/inte-bara-lundsberg/
(Fler incidenter)
 
Var har skolans ansvar för ungdomarna tagit vägen? Var har föräldrarnas ansvar för sina barn tagit vägen? Var har ungdomars förstånd tagit vägen?
 
Det känns som om ansvar, moral och civilkurage har fått en sekundär plats i skolvärlden medan nöje och förnedring av andra har blivit det primära syftet.  Det är bedrövligt. Bara bedrövligt!
 
 
Kramkram

Då var det över det

Ännu en sommar lider mot sitt slut. Men inte vilken sommar som helst. Flera månader på fängelset har gjort sitt (som kriminalvårdare alltså och inte som intagen)

Jag överdriver inte när jag säger att det har varit den mest händelserika sommaren i mitt liv. Jag har varit med allt ifrån glädje och sorg, tårar, blod, skratt, svordomar, glädje, urin, nakenhet, våld, hot, tragiska historier mm mm. Men den sommaren har varit lärorik likaväl. Så nej jag ångrar inte en enda dag på kriminalvården, inte ens de hemskaste dagarna för de har gjort att man uppskattar bra dagar mer.

Där har jag skaffat mig fiender för livet, men vänner också. Några av kollegerna tror jag att jag kommer ha kontakt med väldigt länge. En till viktig sak jag har fått ut med mig är ett förlängt kontrakt året ut ^^ Jag kommer hoppa in som vikarie vid behov och det är inte illa. För mig är det ett intyg på att jag har gjort ett bra arbete :)

 

Kramkram


RSS 2.0