Angel: the one and only

Är du en stor beundrare av twilight, true blood eller anna ny vampyrfilm eller serie? Grattis! Du har blivit lurad med skräp!För flera år sedan startade en serie om en vampyr, ANGEL. Han är inte god. Nej nej det finns inga goda vampyrer. Han har en förbannelse över sig som gör att han inte är ond. En förbannelse som han har fått från en zigenare efter att han hade "ätit" en kvinna av dem. Han fick en själ och det är den som får honom att känna skuld och smärta. Vampyrer utan själ kan inte vara goda!Angel har inget val. Han måste kämpa för det goda för att försona sina synder. Han kan inte känna lycka för om han gör det förvandlas han till Angelus, den hänsynslöse vampyren alla fruktade en gång i tiden varit. Det är kanske den största förbannelsen av alla; att inte kunna känna total lycka!


Angel är inte bara en tonårs kärlekshistoria med killen som vampyr, som inte ens så vamyraktig. Angel har inte heller stulit idén från enn annan serie eller film. Angel är ingen serie för mesar. Här finns det blod, våld, död, demoner, högre krafter och mera blod :)


Så om du vill se en riktigt riktigt bra vampyrserie så se Angel ^^(Bilderna är hämtade från google)


Kramkram


Äntligen händer det!

http://kapitel1.se/boklistor
(Klicka länken)

Efter att en av medlemmarna på k1 uppmärksammat en av mina noveller på hans blogg har jag fått många läsningar på den, uppskattade kommentarer både på k1 och bloggen, och så har den hamnat på sidan som bäst betyg. Ärligt talat trodde jag aldrig att en av mina noveller skulle hamna där så nu är jag överlycklig =)Grejen med skrivsidor är att man måste uppmärksammas för att få läsare, annars vet inte medlemmarna att man ens finns. Jag är säker att det finns många duktiga skrivare på k1 som jag aldrig har läst något av. Det beror helt enkelt på att jag inte vet att de finns.

Jag blir så glad. Den bästa komplimangen man kan ge mig är att säga att jag skriver bra för skrivandet är det som jag verkligen brinner för :)

Tack alla som har läst, kommenterat och röstat <3

Speciellt tack till Raffe som är en god vän som alltid finns där när man behöver extra pepp. Att veta att det finns någon som alltid läser mina texter, tror på mina ord, och ser det som jag vill förmedla är ovärderligt. Han är även en av eldstjälarna bakom Vildsint och Vildsint skymningslandet samt en drivkraft för sajten Kapitel1. En så öppen och generös människa som honom borde alla känna :)


Kramkran


Tack underbara Johnnie :)Efter saw-muggen och en pratstund har jag fått nya krafter att använda till hemtentan. Jag hade kört fast på en fråga men nu har jag nästan kommit på svaret. Jag behöver bara en social norm till att analysera. Tre uppklarade 'o' Snacka om magi ;) Sedan blir det resterande frågor. Mitt problem är att jag inte kan gå vidare med andra frågor när jag går runt och ältar en annan fråga. Det är något jag måste jobba på i framtiden.


Kramkram 


"Livet ska inte vara för enkelt"

"Fuck You" kände jag för att svara när en av mina kollgor kom med dumma kommentaren om att livet inte ska vara enkelt. Hon sa det eftersom en annan kollega hade frågat hur min senaste tenta hade gått, och det hade inte gått så bra. Jag hade precis fått reda på resultatet. 43 poäng vilket betyder G. VG var 45! Självklart var jag sur, arg och besviken. Men det fick jag inte vara för enligt den andra kollegan ska livet inte vara enkelt så jag ska vara nöjd över mitt betyg.

Vad fan vet hon om mitt liv? Vad fick henne att tro att jag har det lätt? Vem fan är hon för att avgöra hur jag ska känna och vad jag ska nöja mig med?

Hon vet inte inte hur mycket jag kämpade för den tentan. Hon vet inte hur piss jag mådde efteråt. Hon har ingen aning hur svårt jag har haft det med studierna, även om jag inte alltid erkänner det. Det har varit så kämpigt så inn i helvete! Men nej! Jag får inte vara besviken och missnöjd och besviken för att en idiot tycker att jag har det för enkelt. För att en obetydlig människa för mig, som inte ens känner mig, tycker att jag ska ha det ännu svårare. Dessutom sa hon det med överlägsen ton! Jävla kärring, vet inte vad hon snackar om. Och varför lägger hon sig i samtalet överhuvudtaget?!

Hon har förstört min dag! Fast... ja den var redan förstörd när jag såg betyget... eller ja innan det när jag kom försent till jobbet... eller ja innan det när jag fick vänta på bussen i 25 minuter... eller ja det räcker att jag behöver vakna för att min dag ska förstöras.

Enkelt tips till alla: lägg er inte i andras liv om ni inte vet hur de har det!


Irriterande

Sitter på stadsbiblioteket och pluggar, men blir så irriterad när jag läser ett kompendium som lärarna har skrivit. SÅ MÅNGA STAVFEL! Jag är ingen språkpolis men när universitetslärare, som ofta är professorer eller forskare av hög grad, inte kan stava rätt blir jag arg. Är de bara slarviga och lata eller bryr de sig inte alls?

En av mina lärare som jag hade på förra delkursen är i grund och botten en jurist men alla hennes dokument (läsanvisningar, instruktioner till inlämningar osv) innehåll stavfel, eller grammatiska fel. Till och med jag som brukar göra mina språkliga fel ser deras misstag! Hur kan de missa det?

Aja, jag har förväntat mig mer av personer som har så hög utbildningsnivå o_0
Vem skriver sosialt? Vilje akt? Samhälllsutve-klingen?Kramkram


§


Kramkram


En dikt inspirerad av vädret

Kusliga Gudar


Ruggigt ruggigt

Detta väder

Ruggigt ruggigt

Utan kläder

Ruggigt ruggigt

Denna kvinna

Ruggigt ruggigt

I följande rimma

Ruggigt ruggigt

Ligger i hallen

Ruggigt ruggigt

Sedan kvällen

Ruggigt ruggigt

Med en kniv i handen

Ruggigt ruggigt

Ett sår i halsen

Ruggigt ruggigt

Blodet droppar

Ruggigt ruggigt

Livet sinar

Ruggigt ruggigt

Gudar tittar

Ruggigt ruggigt

Flåsar fnissar

Ruggigt ruggigt

”Spelet är slut”

Ruggigt ruggigt

”Tiden runnit ut”

Ruggigt ruggigt

Gudarna bestämma

Ruggigt ruggigt

Inte hämma

Ruggigt ruggigt

Själens färd

Ruggigt ruggigt

Mot en bättre värld

Ruggigt ruggigt

Portarna de öppna

Ruggigt ruggigt

Novisen välkomna

Ruggigt ruggigt

De är nöjda

Ruggigt ruggigt

Ännu mera förhöjda

Ruggigt ruggigt

De kan sova

Ruggigt ruggigt

Inga flera löften lova

Ruggigt ruggigt

Gott samvete

Ruggigt ruggigt

Över eget arbete

Ruggigt ruggigt

 

Ruggigt ruggigt

Knackar på dörren

Ruggigt ruggigt

Tidig morgon

Ruggigt ruggigt

Knackar igen

Ruggigt ruggigt

Ett rop kommer sen

Ruggigt ruggigt

Ett till knack

Ruggigt ruggigt

På dörren en spark

Ruggigt ruggigt

Sonen är inne

Ruggigt ruggigt

Luften ur lungorna försvinna

Ruggigt ruggigt

Mamman är död

Ruggigt ruggigt

Benen ger inget stöd

Ruggigt ruggigt

Han på golvet falla

Ruggigt ruggigt

På Gudarna kalla

Ruggigt ruggigt

”Inte min mamma”

Ruggigt ruggigt

I honom brinner en flamma

Ruggigt ruggigt

”Det är för tidigt”

Ruggigt ruggigt

Han ser halsen hon slitit

Ruggigt ruggigt

”Ännu ej försent”

Ruggigt ruggigt

Smeker hennes kalla kind

Ruggigt ruggigt

”Blås i henne gnistan tillbaka”

Ruggigt ruggigt

Vill inte bitterheten smaka

Ruggigt ruggigt

Men Gudarna fortfarande blunda

Ruggigt ruggigt

Vilar, för att sedan skörda

Ruggigt ruggigt

Öronen är döva

Ruggigt ruggigt

Eftersom Gudarna sova!

Ruggigt ruggigt

Ruggigt ruggigt


Där försvann min lediga dag!

Jag har jobbat och pluggat hela veckan så jag har väntat på fredagen länge. Jag skulle ta det lugnt, se en bra film och äta lite gott. Men nej! Gudarna hade andra planer till lilla mig.

Jag vaknade imorse av smärtor i magen och jag trodde att det var den vanliga mensvärken. Men nej! Jag kunde knapps resa mig ifrån sängen, hela rummet snurrade runt,  kallsvettades och nästan grät av smärtan (jag fälde en tår kanske) Efter bara någon minut blev det värre och värre och jag kände mig svimfärdig. Det var en smärta som jag aldrig haft innan. Om jag inte hade känt mig själv skulle jag trott att jag var gravid och skulle få missfall 'o'

Eftersom jag var helt ensam hemma ringde jag efter ambulans och de hörde hur jag lät så de skickade en bil med en gång. Jag kördes till kvälls- och helgmottagningen (det skulle gå snabbare där sa de, men jag fick ändå vänta på läkare i minst två timmar) Efter blod- och urinprover visade det sig att jag har urinvägsinfektion :( Det är därför jag har haft ont i sidan bak mot ryggen där njuren sitter =/ Har haft det från och till ett tag, och skulle jag inte mått så dåligt idag så skulle jag inte gått och undersökt det :/ Jag borde kanske lyssna på min kropp lite mer (?)


Perfekt symboliserat hur det känns i magen

Halva dagen förvann och nu kan jag inte göra annat än att ligga i sängen och plågas av smärtan :'(


Kramkram


Jag vet vad jag vill bli när jag blir stor =)

Justitieombudsman

Ett arbete som vi håller på nu på kursen inspirerade mig till det. Självklart vill jag fortfarande först och främst bli profilerare (göra gärningsmannaprofiler). Ja det finns i Sverige och det är endast 6-7 personer som jobbar med det och utgår från Stockholm.

Riksdagens ombudsmän eller justitieombudsmannen JO är ett ämbete som väljs direkt av riksdagen. Det finns fyra JO i landet varav en är chefsJO. Det är alltid fyra ämbeten, men däromkring finns även administratörer, registratorer, ombudsmannaexpeditionspersonal m.fl. JO:s uppgifter är att kontrollera att myndigheterna och tjänstemännen vid dessa förljer gällande lagar i sitt arbete. De ska se till att medborgarnas rättigheter inte kränks vid kontakt med myndigheter. De kan starta en utredning efter en anmälan eller ex officio, dvs på eget initiativ.JO startades för 200 år sedan, år 1802, och sedan dess har alla ombudsmännen varit jurister förutom den allra första. Det finns ingen regel som säger att man måste vara jurist för att få tjänsten. Det har bara blivit så :( Det sätter en hinder för mig i framtiden om jag vill bli JO. Men den juriska kunskapen jag har räcker kanske (?) Och jag kan alltid läsa mer juridik.Jag ska ha det som mål ändå. Vem vet, jag kanske blir den första. snarare andra, eller ja den första JO utan juristutbildning i vår moderna tid =)


Kramkram


RSS 2.0