Min påskkycklingHaha vilken liten tuffing =)

Den 4/4 ska vi ha påskfest på jobbet. Det ska bli mat, tävlingar, priser och man ska ha ett hårdkokt ägg i inträdesbiljett ^^ det ska bli kul och se vad det blir för tävlingar och vad man kan vinna. Hoppas på biobiljetter eller presentkort på någon bokhandel =) Men först och främst hoppas jag vinner något HA HA! Nää det blir kul ändå även om man inte vinner nåt.

Vet någon vad man brukar äta till påsk? Förutom ägg såklar ^^


Kramkram


Farväl :(Dags att ta farväl av min Sanshera Sabah GMG Al-khamisi Junior :'(
Nu finns den till salu ute på blocket.
http://www.blocket.se/malmo/Nissan_Sunny_39479783.htm?ca=23_11&w=0

Jag har börjat busspendla igen. En av anledningarna till att jag säljer är det höjda bensinpriset och alla andra kostnader, samt att jag är alltid så trött på morgonen när jag ska köra till Lund. Ibland måste jag överanstränga mig för att hålla mig vaken bakom rätten. När jag åker buss behöver jag inte oroa mig för det. Det negativa är att jag har inte åkt buss på länge och har ingen koll längre på vilken som kör vatr :/ Aja jag får ta och lära mig det på nytt ;)


Kramkram


Översättningsförsök

Den här låten är en av mina favoriter ever. Här tänkte jag dela med mig av den. Problemet är bara att den är på arabiska :/ Varför inte översätta den då? ;) Jag har gjort ett försök och det blev inte illa, men jag försäkrar att originalet är mycket bättre. Det blir helt tokigt om man översätter bokstavligt så jag har gjort egna "tolkningar" av vissa uttryck för att det ska funka. Jag rekomenderar att lyssna starkt för även om man inte förstår orden så är musiken mäktig :)

han var min vän
och hon var hans eviga kärlek
nej, deras kärlek var byns saga
och folket förundrade
hur sagan förvandlades
till gräl
till avsked
till förtvivlan

jag är det slaktade vittnet mellan dem
som två svärd av eld
hugger i min lever

han träffade mig
deprimerad och rotlös
med ett förkrossat hjärta
och blödigt ångersfinger

"min vän, var min helare
och bär min smärta!
har du träffat henne?
har du talat med henne?
är hennes sorg större, eller är det min?
och den där doften, omsluter den fortfarande henne?
eller har hon bytt den?
jag vet, hon är upprörd

JAG HAR FÖRLORAT HENNE!
vilket misstag
hon är omistlig”

han grät, min vän
åh min vän

hon träffade mig med bleka anlettsdrag
och som stearin i elden var hans namn
om det nämndes skapade sår i henne
hon tog min hand och grät
och grät
och grät som en storm

"han tillintetgjorde mina drömmar
han sköljde mig med smärta
men jag ber dig att ta hand om honom

säg mig, är han fortfarande ledsen?
min rädsla att han ska bli för deppig
hans starka emotioner kommer döda honom
det är han jag är ledsen för
inte mig själv

meddela att vinden har kidnappat en flicka
vid hamnen han älskar!
och låt honom vända mot andra strander
för mitt skepp med han händer sänkte!"

han pratade
och hon pratade
tills morgonen dagen därpå
den vakna telefonen
lämnade inte handen

var för varann!
eller separera för evigt!
ni är som två svärd av eld
hugger i min lever


Trött på jobbet;)


Kramkram


200 inlägg

Mitt 200:e inlägg sedan jag staartade bloggen 2009 :)

Jag startade den bara för att och trodde inte att jag skulle fortsätta blogga tre år senare. Men den har blivit lite av egenterapi. När jag tittar på alla inläggen förstår jag vilka år dessa har varit. Fulla med toppar och dalar. Seriösa och mindre seriösa inlägg. Glädje och sorg. Ibland tänker jag att livet har stannat upp för min del, men nu när jag läser gamla inlägg förstår jag att jag har fel. Mycket har hänt genom åren och även om det känns som om livet gå långsamt så går det faktiskt ändå framåt. Inte alltid i den riktning jag har önskat mig men det befinner sig i rörelse i alla fall.

Jag tänkte att jag ska dela med mig av några av mina favoritinlägg genom åren :)

http://darknessangel.blogg.se/2011/july/sverige-ar-fint-2.html

http://darknessangel.blogg.se/2011/july/utkast-juli-26-2011.html

http://darknessangel.blogg.se/2010/november/vad-en-tatuering-betyder.html

http://darknessangel.blogg.se/2011/june/bilsangen.html


Kramkram


Fredag

Fredagen (igår) var en omtumlande dag. Tenta, stress, matbrist (?) och sömnbrist visade sig på kvällen när jag var ute med ett par kompisar. Vi fick ta taxi och åka hem istället. Jag försörde deras kväll men ska försöka gottgöra dem :)

Ja, tentan gick sådär. Två fel känner jag till, eller fel och fel. Det var en svår fråga där jag skrev ett "rätt" svar men jag vet inte om det var rätt för just den frågan :/ En del av en annan fråga vet jag också att jag missat något i för jag kunde inte hitta relevant bestämmelse för i lagboken :( Det är bara vad jag känner till. Om jag har missat mer vet jag inte.

Jag måste erkänna att gårdagen tenta var mycket svårare än de gamla tentorna som de har haft tidigare terminer 'o'

Nu följer bara tre veckors väntan på resultat, och jag kan redan meddela att nästa tenta är om 26 dagar

Jag slapp hha migrän iaf =)


Kramkram


Torsdag

FL, FPL, LVM, LVU, SOL, RB, BrB, RF, TF, OSL,KomL, LRV, LPT, FPTRV, SmittSKL, PatDatL, PatSäkL, PolisL, HSL,
LOA, FB.


Dessa är några av alla lagar vi ska kunna behärska till imorgon. Och mina tankar låter ungefär såhär:

 jäv, sekretess, inkommen och upprättad, allvarlig psykisk störning, undantag, allmän handling, kriminalvård, undantag, stängda dörrar, partsinsyn, retroaktiv lagstiftning, officialprincipen, undantag, speciell förvaltningsrätt, missbruk, förvaltningsrätt, undantag etc.

 Ja, ni fattar nog att det finns massor med undantag som man ska ha koll på för full poäng =/

Jag har inget nytt kvar att läsa. Imorgon, och ett par timmar till, ska jag köra en repetition. Jag känner redan hur det kryper i fingrarna och hur klumpen i magen växer sig allt större. Bara jag klarar mig tills jag får tentan i handen, för då försvinner all ångest och istället sätter samarbetet mellan hand och hjärna igång.

En kompis ska sända mig positiv energi så vi får se hur det kommer att påverka!

Viktigast att komma ihåg att ha med mig imorgon är kaffe och nötter ^^ Och lagboken såklart annars är jag rökt ;)

De sägs vara lugnande o titta på


Kramkram

(En sak till; jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon, jag får inte ha migrän imorgon, jag får inte ha miggrän imorgon)


Onsdag

Idag har det gått bättre än igår. Jag var i Lud hela förmiddagen så halva dagen har gått till seminariet. Riktigt dumt att lägga det två dagar innan tentan =/ Ibland undrar jag hur dessa människor tänker! Det gick hur som helst bra och vi ska bara skriva ihop rapporten till en sammanhängande text som kan lämnas in.

Jag har besvarat två tentor från tidigare terminer. Mina svar stämde hyfsat bra med typsvaren =D Själv tycker jag att det är mer givande att besvara frågor än att sitta och läsa sida efter sida i en bok där det mesta inte fastnar i huvudet. Svara på gamla tentor är även ett sätt att se vad lärarna tycker är viktigt, och att träna sina färdigheter inför den riktiga tentan.

 Det känns som om jag har koll på det mesta, men samtidigt känns det som om vad som helst kan hända *_* Jag får inte bli alldeles för kaxig!

Riktiga dödskallar på geocentrum i Lund ^^


Kramkram


Tisdag

Tummen ner för idag :(
Inte alls nöjd med pluggandet och jag har inte nått målen för dagen. Annat har kommit ivägen =/ Men det är ingen ursäkt så fy mig som har låtit annat hindra mig från plugget. Dessutom har jag varit extremt trött och seg :(

Nej jag får ta mig i kragen imorgon och göra bättre ifrån mig då.

Kramkram


Måndag

Idag har jag besvarat alla instuderingsfrågorna som jag hade bestämt. Det sin tid men det var ändå roligt eftersom jag fick pyssla med lagtexten :)

Utöver det har jag läst två kapitel i "Allmän förvaltningsrätt" samt läst om viktiga avsnitt i boken om handlingsoffentlighet och sekretess, och kollat pp-presentationen om den som vi hade på föreläsningen. Mina egna anteckningar har jag också gått igenom. Jag känner mig ganska säker på just delen om offentlighet och sekretess och OSL (offentlighets- och sekretesslagen)

Dagen är inte slut så jag tänker läsa lite mer ^^

 En nöjd Hanan idag :)

Bild från min födelsedag


Kramkram


Köra hårt!

Nu är det slut med kuligheterna. Den här veckan ska gå till studier och endast studier. På fredag har jag tenta och vill så gärna få bra betyg på den.

Tentan från februari blev godkänd men jag är långt ifrån nöjd. Det var en hemtenta som vi fick ev vecka till. Just den veckan häde det mycket som gjorde att jag satt hela natten dagen innan den skulle lämnas in och skrev "klart" för den blev inte riktigt klar. En rolig kommentar jag fick från läraren på en del som jag inte hade skrivit färdigt var "Bra början, men vad hände?". Om hon bara visste vad som hade hänt :/ Jag försöker inte skylla ifrån mig. Nej! För även om omständigheterna var mot mig så borde jag ha anstängt mig lite mer. I slutändan är det bara jag som avgör hur mycket tid och kraft jag vill lägga ner på mina studier, och där ville jag för lite :(

Inför den här tentan känner jag mig förberedd men det ska inte hindra att jag pluggar ännu mer under veckan. Mina mål under veckan är att:

Måndag: lösa instuderingsfrågorna + föreläsning i Lund
Tisdag: läsa klart boken Allmän förvaltningsrätt + läsa kompendiet om politirätt
Onsdag: gå igenom gamla tentor + seminarium :(
Torsdag: kolla igenom alla relevanta paragrafer i lagboken + läsa igenom föreläsningsmateral + läsa om viktiga avsnitt i litteraturen
Fredag: TENTADAGEN! Jag har förmiddagen på mig att försäkra mig om att jag har koll på lagtexten och litteraturen.Det låter som om jag har mycket kvar att göra men faktum är att jag har gjort MYCKET mer under de senaste fyra/fem veckorna sedan senaste tentan, och till den har jag haft fem böcker att läsa (inga lätta såna) Man får knappt hinna andas tills det är dags för en ny tenta.

För att sätta mer press på mig ska jag varje dag uppdatera här om jag har uppnåt målen för dagen. Har gjort det ger jag mig själv en stjärna. Har jag fem stjärnor på fredag ska jag gå och se en bra film på bio. Klarar jag inte det ska jag dels skämmas, dels be till Gud att tentafrågorna inte är så svåra!

Kramkram


Det löste sig

Det löste sig med klänningen till festen jag var på igår. Jag köpte en enkel klänning från H&M (som jag aldrig handlar ifrån). Det blev en lång klänning och jag såg ut såhär:

Hahahahahahahahahaha nää

Så såg jag ut:


Nån kanske märker att jag inte hade lugg 'o' Det kändes lite konstigt att inte ha det men jag ville göra nåt nytt med mitt hår :)

Kvällen var för övrigt toppen :)


Kramkram


Hjälp!

Imorgon ska jag på en fest och till den har jag beställt en klänning från Swedenrockshop 
Den kom idag och jag var mer än glad tills jag satte på mig den :/ Dumma mig har beställt en för stor storlek. Hur ska jag liksom veta vilken storlek jag har 0:/


Den är verkligen min stil och jag gillar den men nu kan jag inte ha den på mig. Inte imorgon i alla fall och jag får en stark lust att inte gå på festen imorgon. I själva verket ville jag inte gå på den från början men ska göra det för mina systrars skull. Jag har aldrig varit så förtjust i fester och likanande :(


Kramkram


Tips-2

Det finns inget mer irriterande än att sitta och göra ett grupparbete där en eller flera inte är förberedda. Igår hände det mig och mot slutet blev jag så arg på den personen. Det är inte OK att inte ha läst igenom rättsfallen, inte kollat efter relevanta lagrum, inte försökt besvara frågorna och utöver det inte hjälpt till med formuleringen av svaren. I ett grupparbete ska alla bidra med något, annars ska ens namn inte stå med. Eller? Den här personen är min vän och därför blir det jobbigt att ta upp en sådan fråga =/

Så för det fösta: var förberedd när du ska ha ett grupparbete. Det underlättar för alla!
Och för det andra: undvik att jobba tillsammans med vänner. Det underlättar för dig!


Kramkram


Vad har hänt?

Förra veckan träffade jag en gammal kompis från gymnasiet. Vi stod och snackade en stund och då kom det fram att han går sin sista termin på universitet och han tar examen till sommaren. Självklart blev jag glad för hans skull, men när jag kom hem började jag tänka på mig själv och vad jag har åstadkommit sedan jag tog studenten.

Alla från klassen som jag har någon form av kontakt med har lyckats rätt så bra i livet. Några har gått vidare med sttudier som snart avslutas. Några har gift sig, förlovat sig eller skaffat barn. Två som jag känner till har flyttat utomlands för studier och jobb. Andra har lyckats skaffa sig fasta jobb. Oavsett vad de har satsat på så har de lyckats bra.

Vad har jag gjort då? Påbörjat studier som jag sedan hoppat av. Inlett helt misslyckade förhållanden som aldrig borde ha inletts. Hade ett jobb som jag efter åtta månader inte fick behålla. Varit arbetslös :( Har gått i väggen så många gånger av olika anledningar.

Det känns som om de senaste åren har varit en ständig kamp mellan mig och livet, där livet har vunnit över mig de flesta gångerna! varje gång jag reser mig kommer en osynlig kraft, starkare än mig, och drar ner mig igen.
Kramkram


RSS 2.0