terminens första tenta

Krav för betyget VGstudenten har:

använt sig av såväl kurslitteratur som övrig litteratur (såsom akademisk litteratur och kurslitteratur på området)samt att det finns källor genomgående i uppgiften. Därtill kommer att det ska föras en kritisk analyserade diskussion i uppgiften.

Terminens första tenta är en hemtenta som öppnades igår och ska lämnas in senaste 5.e oktober. Elva frågor varav fyra på VG-nivå. Jag tyckte inte att G-uppgifterna var lättare bara för att de är på lägre nivå. De är minst lika svåra och kräver lika långa och analyserande svar som VG-uppgifterna.

Hittills har jag besvarat två frågor. Idag tror jag inte blir mycket mer eftersom jag jobbar till fyra. Om jag orkar något efteråt vet jag inte, men från klockan 20 är jag upptagen. Med vad? TV ;)

 

Kramkram


Hon gjorde min dag

Idag hade jag min andra redovisning på bara två veckor 'o' Som tur var det grupparbete och då behöver man inte stå där framme helt själv. Jag anser att jag suger på muntliga redovisningar. Jag glömmer alltid säga vissa delar, eller lägger till saker som inte är planerade att sägas. Den här gången hade vi även problem inom gruppen. det berodde på kommunikationen så vi andra (två st) hade bestämt, i samråd med lektorn, att utesluta den tredje medlemmen från gruppen :( Alltid tråkigt när man tvingas ta till liknande åtgärder men ibland är det nödvändigt för att få arbetet att gå framåt. Hur som helst hade han kommit idag och jag kände mig som en ond häxa '_' Trots att jag vet att det var hans eget fel att blev som det blev kunde jag inte låta bli att känna skuld.
 
 
Men sedan hände något som gjorde min dag bättre. Efter seminariet tog jag en sväng till biblioteket och när jag skulle in gick en klasskamrat ut därifrån. Och då sa hon att jag är så bra på att redovisa. Är jag bra på att tala inför folk? Ja det tyckte hon! Jag hörde helt rätt :o Och ingen hade tvingat henne att säga det eller så. det  ar så snällt av henne att dels tycka det och delss berätta för mig vad hon tyckte :') Någon ser att jag försöker vara bra och glädjer alltid. Tack!
 
 
Kramkram

Lugi judo

Jag har länge velat börja träna, men inte vad som helst. Kickboxning och kampsport har stått på min lista och jag har i evigheter sagt att jag SKA börja träna. När jag fick om Lugi judo blev jag nyfiken och när jag fick veta att man kunde träna gratis två gånger och sdean bestämma sig, drog jag med brorsan till Lund igår och provtränade.
 
Det var tufft. Jag har träningsvärk i hela kroppen idag :( Men det var roligt också ^^ Nästa onsdag (de har bara onsdagar för nybörjare) ska jag provträna igen och se om jag fortsätter. Fast jag tror att jag kommer göra det :) Terminsavgiften är inte så dyr och att det är i Lund gör inget. Jag är ändå där nästan dagligen. Tiden passar mig utmärkt då det är på kvällen. det krockar inte med varken föreläsningar eller jobb ^^
 
 
Vem vet, jag kanske blir duktig en dag =)
 
Och varför gillar jag kampsport?
Jo jag vill bli stor och stark! Nää eller jo det också men jag har sedan jag var liten haft en önskan att kunna någon kampsport.
 
Kramkram
 
 

och vinnaren blev...

Grattis Cat Killer (trots att det visade sig att du inte dödar katter). 
Han var en bra motståndare som jag inte vill möta igen :/ 
 
Ämnet/temat vi skulle skriva novellen utifrån blev:
 
"Darkness Angel och Cat Killer hängde ihop en gång i tiden. Men så en dag kom Angel hem, och både hennes älskade katt, Fluffy, och sambo var försvunna. Hon är en riktig djurvän. Han gillar att ... tillreda smörgåstårtor.

Två veckor senare får Angel nys om att Cat Killer öppnat en "cat"eringfirma nere på stan.

Angel beväpnar sig med (valfria vapen) samt sin elektriska tatueringsnål och beger sig till adressen. Cat Killer är beredd, och tar emot med öppna armar, och sin nyslipade elektriska kebabskärare. 

HUVUDUPPGIFT:
Berätta hur ni träffades egentligen? Vad blev av Fluffy? Och hur slutar denna mycket makabra historia?"
 
Inte lätt va? Men jag lyckade sfå ihop något, inte lika bra som Killers, men något iaf. 
Den lägger jag upp inom kort :)
 
Kramkram

Ikväll smäller det!

Blir det
 
Eller
 
som vinner invigningsmatchen för VM i Word-Battle 2012?
 

Ikväll 20:00 släpps ämnet för dagens match. Senast 20:45 ska novellerna vara inlämnade på tävlingstråden på Kapitel1
 
http://kapitel1.se/forum/thread/35013 
(klicka länken för att komma till tävlingstråden där du kan läsa novellerna när de släpps ut)
 
 
Jag vill ha ett vastt ämne. Vill skriva om skräck och om rädsla. Monster och odjur ska härja fritt. Fantasin ska inte ha några gränser. Brutaliteten ska inte ha några gränser. 
 
Så Cat-killer... är du redo att förlora? 
Hahaha haha ha
 
 
Kramkram
 

Välkommen hem Renamon :)

 
Min nya älskling Renamon ^^
 
 
Kramkram

Bilsången

Jag vill ha en egen bile, så jag kan köra vilt
Där jag kan käka i min bile
Jag kan sitta i min bile och köra hur jag vill
Där stannar jag tills bensinen e slut
 
 
Idag ska "min" bil besiktigas. Den är inte min än, men den blir det om den går igenom besiktningen utan anmärkningen. Då blir det bara att betala den nuvarande ägaren och skriva över den på mig. Är det något fel har han lovat att åtgärda det innan han säljer till mig. Jag får lita på det och jag kommer självklart begära att se alla papper från besiktningen. Om han nu ändrar sig och vägrar att åtgärda felet köper jag inte bilen. För i så fall är det han som bryter mot vårt avtal först. Ja vi har ett muntligt avtal men det är lika bindande som ett skriftligt så bäst att han håller sittt ord. och jag tror att han gör det. Han verkade som en pålitlig man när jag har pratat med honom och hans fru när jag provkörde bilen. 
 
Vad det blir för bil och vad jag döper den till kommer när jag väl har bilen =)
 
 
Kramkram
 

Fullt upp

Idag har jag haft fullt upp med städningen hemma i min lilla lägenhet. Att 26 kvm kan ta 3-4 timmar att städa är en ny upptäckt. Fast det berodde nog på att jag även har sttädat i mina lådor och byråer och resultatet blev tre påsar fulla med papper som har samlat sig under tiden sedan jag flyttade hit i november. Gamla brev, information från skola eller jobb som inte är aktuell längre och bara massa anteckningar som har samlat sig i en stor hög.
 
Damma är inte min grej men idag fick det bli att damma och toorka av alla ytor. Jag hatar att damma för att då måste man flytta alla sakerna, damma under och sedan flytta tillbaka dessa. Vilket arbete! Men jag måste ha det fint till terminsstarten på tisdag. För ärligt talat tänker jag inte storstäda när jag har studier att fokusera på. Det blir antagligen först till jul jag kommer att storstäda igen. Annars blir det bara det vanliga dammsugning, disk osv. 
 
Imorgon ska jag till Lund och skaffa Parkeringsdekal så att jag kan parkera på tisdag (om allting går bra och jag får bilen imorgon kväll). 
 
Mina vänner som varit hjälpsamma idag ^___^
 

Kramkram

RSS 2.0