grillat är gott :)
I väntan på köttet

De grillades dock inte ^^


Kramkram


Kan man verkligen vara så dum?!

Ica, Skrea Strand

Två tjejer ~14 står utanför Ica och röker. De har tidigare pratat om olika skönhetsingrepp.
Tjej 1: Men du… Om man opererar näsan, får barnet då den nya eller den gamla näsan?
Tjej 2: Är du dum eller? Den nya såklart, man får ju nya gener efter operationen.


Konversationen ovan är hämtad från tjuvlyssnat.se. En sida där man skickar in roliga saker man har hört. Det är alltså ett riktigt samtal det jag har här. De tjejerna finns på riktigt '_' Man går i sjuan/åttan när man ät fjorton och då undrar jag; vad fan har de gjort på lektionerna?

Ibland får jag känslan att tjejer i den åldern (lite yngre och äldre också) gör sig själv dummare än de egentligen är. Om det är så, varför gör de det? För att vara roliga? Uppmärksamhet? Är det coolt att vara okunnig?

Vad det än beror på tycker jag att de borde skärpa sig. Jag är bara glad att jag inte var så dum/spelade dum när jag var i den åldern ^^


Kramkram 


Definitivt laktos

I det här varma och härliga sommaren vill man njuta av en svalkande glass ibland. När jag gjorde det i tisdags började jag må illa trots attd et var en liten pinnglass. Ett par timmar senare kom min mamma till mig med en gräddtårta och jag åt en bit. Nej jag hann inte äta hela. Min maginnehåll vände sig och åkte upp med en gång.

Jag har haft problem med mag/matbesvär i några månader nu och därför har undvikit vissa sorters mat. Bland annat har jag slutat med laktosprodukter helt eftersom mina prover visade att jag har laktosgenen :( Man kan ändå äta laktos (eller ja produkter som innehåller det) till en viss gräns. Jag har inte orkat hitta min gräns men det gör jag nu. Nu vet jag med säkerhet att jag har gjort rätt i att undvika laktos helt :)Bilden hämtan från Wiki

MEN om det är nu laktos som är boven i min kropp, varför är jag dålig i magen även när jag inte äter den?
Åh jag får hålla mig till isglass. Tur att min favoritglass är Twister ^^Kramkram


Nedgång

En kollega på jobbet frågade idag om jag har gått ner i vikt

Jag svarade att jag har det

Hon undrade varför

Jag sa att jag har varit sjuk

Hon tyckte det var tråkigt

Det tyckte inte jagKramkram


Tar tillbaks det :(

Den 11:e juli skaffade jag Viaplay och skulle prova fritt i en månad. Då sa jag att jag ska se minst 1000 filem under den månaden. Efter lite matte kom jag på att jag måste se 33 film/dag för att hinna med det. Problemet är att ett dygn inte har fler än 24 timmar och det räcker inte även om varje film var på endast en timme. Då tänkte jag att jag istället kan se tusentalsfilmer. Idag vet jag bättre. Det har gått en vecka och jag inte sett fler än 6 filmer :(

Den bästa av de filmerna jag har sett är I spitt on your grave. En film för alla som älskar blod och råhet. Annars varnmar jag för känsliga tittare ;)

Imorgon torsdag och fredagen är jag ledig ^____^
Vi får se hur många det blir på två dygn :)


Kramkram


Beauty from pain

Vackraste låten jag har hört på länge!
Kramkram


Fel dag

Fredag den 13:e imorgon. Jag har valt fel dag att klippa mig 'o'
Sist jag klippte topparna blev jag av med halva mitt hår :''( Först blev det snett med helt galen uppklippning, sedan när en annan frisör skulle rätta till det kapade han av håret. Uppklippning blev inte rätt andra gången heller. Men Jag ahde fått så kort hår att jag inte ville klippa mer.

Det betyder att när jag klipper mig imorgon måste alla fel rättas till. Dessutom har jag en kortare sida där jag har haft sidecut som har vuxit ut. Ja det kommer bli en del som kommer att försvinna :( Får sån ångest varje gång jag ska klippa håret. Men nu mååste det göras eftersom det är så slitet!
Krakram


Läs!

Intressant artikel på SvD om litteratur och läsande. Läs gärna genom att klicka på länken nedan.

http://www.svd.se/kultur/unga-laser-mindre-i-bocker_7334041.svd

Jag som är skribent och har planer att bli författare i framtiden (helst NU!) vill jag att folk ska läsa mer. Särskilt unga för om de läser när de är unga fortsätter de med det i äldre ålder också, de flesta iaf.

I artikeln ställs frågan. Vad har litteraturen som inte andra medier har?
Jag tittar gärna på film, läser bloggar och tidningar men att läsa en bok har sin egen magi. Här menar jag skönlitterära böcker, även om fackböcker också är spännande att läsa när man inte tvingas till det genom utbildningen.

Att få hålla en bok i handen, något konkret som man kan bläddra i, känna, se och lukta på är speciellt. Ja jag brukar lukta på mina nya böcker papperssort har sin egen doft. Grova gulaktiga papper doftar bäst =) Utöver det så kan en bok förvaras, lånas ut, ges bort. Ägandebiten är alltså viktig. I artikeln tar de upp pråkaspekten. Att läsa en längre text med bra språk leder till rikare ordföråd och bättre läsförståelse. Man blir en bättre skribent också. Boken erbjuder även att låta läsaren måla sina egna bilder av personerna och miljöerna där berättelsaen utspelar sig. Det stimulerar fantasin inte bara för barn utan för vuxna likaså.

Jag tror att det är mitt läsintresse som hjälpte mig på traven när jag lärde mig svenska. Genom att utmana mig själv till att läsa svåra böcker som jag inte förstod till 100% kunde jag utveckla mitt språk till den nivå jag befinner mig på idag :)


Kramkram


Superchicks


Besvikelse

Jag hade högre förväntningar på boken "Blå blixt" som är poesisamling utgiven av Brombergs förlag. Flera författare medverkar i boken. Några har skrivit riktigt fina texter, men de flesta var en besvikelse. Poesi kan vara olika för olika personer och det är det fina med den. Men när man skriver osammanhängande, meningslösa ord här och där på en sida blir det konstigt bara för konstighetens skull :/
teet och nötterna höll måttet i alla fall ;)
Kramkram

Hejdå min vän

Vi lekte tillsammans. Vi åkte på utflykter tillsammans. Åt och drack tillsammans. Skrattade och grät. Sov och vaknade i varandras sällskap. Du har varit en god vär. En vän som alltid ställde upp. En som alltid fanns där och aldrig sa nej till mig. Jag kunde lita på dig. Jag uppskattar den tiden vi hade tillsammans för den var dyrbar och den kommer jag aldrig uppleva igen. Jag kan skaffa en ny vän. Flera vänner faktiskt, men ingen kommer att vara som du. Du var unik. Du hade dina stunder och brister men du var ändå unik. Jag kommer att sakna dig och minnas vår tid tillsamans med en tår i ögat.

Adjö Sanshera Sabah GMG Al-khamisi JuniorKramkram


1 vecka & 5 dagar

Sedan jag bloggade sist. Om det finns någon där ute i världen som vill veta varför så är det för att jag har inte mått så bra alla dagar.
 
Hänt sedan dess;

*Jag har varit på bröllop
*Fått ett nytt vikariat
*Sålt bilen
*Blivit av med min plånbok
*fixat nya kort
*Hittat plånboken
*Blivit besviken på en bok
*Varit på bio
*Jobbat varje dag
* Osv osv

Åh vilket fjortisinlägg det blev :/ Måste bjuda på en häftig bild så att jag inte inte uppfattas som fjortis.


Jag vill fortafarande ha vingar }{


Vill ha såna linser på jobbet också :)


Kramkram


RSS 2.0