Egots tidVilken text och vilken känsla. Helt fantastisk!


Kramkram


Besvikelse

Det är otroligt hur vissa människor alltid lyckas göra ndra besvikna. Hur mycket de än anstränger sig så gör de andra besvikna ändå. Sviker de inte andra så sviker de sig själva istället. Vilket är värst egentligen? Att svika andra eller sig själv?

Vad gör man när man har svikit någon? Spelar det någon roll hur ledsen man är eller hur många gånger man säger förlåt? Det gör så ont den man sårat reagerar lugnt och sansat... nästan likgiltigt... man får nästan ingen reaktion alls förutom en besviken min som skär så djupt, och man står där helt stum som en jävla idiot för att man har gjort bort sig. Det är lättare om den andra personen visar ilska, skäller och visar oförståelse. Då kan man man skälla tillbaka. Då behöver man inte ha dåligt samvete och inte känna så tung skuld.


Hur fan ska jag ställa alllting till rätta?


Kramkram


Hem ljuva hem

Äntligen är man hemma. Visst hade jag kul hos bästa kompisen och släktingarna men jag måste erkänna att jag har saknat mitt hem. Jag saknade min lägenhet, min säng, mina fiskar och mest av allt saknade jag att SOVA! Ja, det var svårt att sova där borta eftersom det aldrig blir riktigt mörkt på nätterna '_' Jag fattar inte hur folket där klarar av att sova :/

Till kvällen kommer kanske några bilder från resan :) Det blev massa bilder så de kommer i flera inlägg. Ett kort inlägg men det känns inte som om jag har något mer att skkriva ;)


En sjö i Åker, tagen från mitt besök i september 2010Kramkram


Ett inlägg från Västerås

Hajhaj!

Har precis ätit världens godaste lamm som min moster har lagat idag. Jag körde hit, Västerås, igår eftermiddag. Vi åkte in till stan för att jag ville köpa shorts. Istället köpte jag en kjol, ett linne, nagellack -_- men inga shorts. Senare på kvällen åkte vi (jag, mamma, brorsan, min moster och hennes dotter) till min morbrors familj och var där till runt tio. Sedan åkte vi hem och jag, brorsan och kusinen gick ut och grillade eftersom vi var hungriga. Till det drack vi öl ;)

Min kusin och vi växte upp tillsammans och var som syskon som barn. Det är vi fortfarande men vi har kommit ifrån varandra under åren. Dels på grund av avståndet dels... vet jag inte riktigt. Hur som helst är det tråkigt. När vi är tillsammans är vi som barn igen, som tex igår. Vi såg gungor och ruschkanor (om det stavas så) och då blev vi helt galna. Hihi det var kul =) Bilderna kommer senare när jag kommer hem.


Kramkram


Ett inlägg från Åkers styckebruk

Har varit hos bästa kompisen sedan igår, söndagen. jag skulle egentligen hit redan på lördag men det blev strul på vägen och vi kom till Västerås rätt sent. jag körde nästan hela dagen och därför orkade jag inte köra vidare efter att ha släppt av mamma och brorsan :( Men nu är jag här och det är det viktigaste.

Idag har vi tagit en runda i "samhället" och naturen är underbar här. Att bo på landet är inte så dumt. Man slipper höra trafiken hela tiden ;) Bilder kommer när jag kommer hem. Så dum som jag är så har jag glömt kameran hemma i Malmö och kortläsaren till mobilen också -_- Bilderna får vänta tills jag kommer hem.

PS. för den som undrar så tillhör Åker Strängnäs kommun :)


Kramkram


Längtan :')

Idag har jag fullt upp! Igår ringde de mig från jobbet och ville att jag skulle jobba på fredag (idag alltså) och det rubbade alla mina planer. Jag fick planera om och det blev att jag tvättade bilen igår istället för idag. Idag ska jag jobba till ett och efter det ska jag hem, duscha och fixa mig, packa, diska det jag har kvar från igår, åka till mami, gå på utspark, köra till oxie och vara på studentfest, köra hem och sova -_-

Den som tar studenten är min brors flickvän. Grattis Sofia =)
Bilder kommer senare ;)

Varför måste jag packa då? Jo för att jag ska åka till bästa kompisen imorgon ^____^
Jag längtar verkligen. Det har jag gjort hela våren. Vi har inte träffats på evigheter :( Sist var det i (tror jag) januari så ja för mig känns det som en evighet. Vi kommer ha såååå kul. Det är bara så skönt att vara med henne. Vi Behöver inte göra särskilt mycket för att ha roligt när vi träffas. Det räcker att vi är vi ;) Dessutom får jag chansen att lära känna hennes blivande man lite bättre. Vi har inte kunnat umgås mycket och det tycker jag är synd. Jag vill lära känna personen hon kommer tillbringa resten av livet med, plus att han är så söt ;) Det kommer bli en kanonvecka med andra ord =D

Jag kommer ha datorn med mig upp till Åkers styckebruk, där de bor, och då kommer jag (kanske) uppdatera med bilder från vägen under resan ^^ Får se om jag orkar när jag tar paus från körandet.


Kramkram


Hallelujah!

Loggade årecis in på min internetbank och BANG! Där är massa pengar. Jag har fått min skatteåterbäring ^_^
Det är verkligen pengar som jag behöver och de kommer vid den perfekta tidspunkten. Jag ska på en lång bilresa på lördag och trots att jag har sparat undan pengar till den så var jag orolig att de kanske inte skulle räcka. Nu behöver jag inte oroa mig =)


Bra att ha spardödskalle som man kan tömma när det är kris ;)


Ca. 300 kr i en-kronor som jag har levt på i två veckor. Inte så dumt


Kramkram


Bilsången ^^

I have a bil, to drive a mil
To take where I ever vill
If you see the wonder of a fairy Jeep
You can take the Jeepen without any peep
I believe i farten
En dum bilist in everyone I see
I believe in farten
When I know I have the right speed
I'll cross the street - I have a bil
I'll cross the street - I have a bilTvå saker gillar jag: att byta ut orden i låtarna, och att ha en bil. Dessa två saker tillsammans resulterar i texten ovan ;) Jag bara kom på den när jag lyssnade på låten. Det blir bäst när det är spontant. Jag är ett geni jag vet ;)

Kramkram


Tentan

Några dagar före tentan frågade min syster hur lång tid den kommer att pågå. När jag sa att vi kommer ha fem timmar tyckte ho att det var för lång tid. Jag sa att den tiden kommer knappt att räcka. Jag hade dessvärre rätt :( Fem timmar var för lite tid. Jag lämnade en hel fråga utan svar 'o' och sista frågan jag svarade på tog bara en halv timme, så ni kan tänka er hur dåligt svaret blev. Ett juridiskt korrekt svar krävs det att man förklarar allt i minsta detaljerna plus förklara vad man menar när man använder jurisk terminologi. De måste veta att man vet vad man skriver om och inte bara skriva något som låter bra. Utöver det ska man hänvisa till lämpliga lagrum, ta med alla undantag (och de är många) och komma med alternativa lösningar. Med andra ord blir svaren långa och av den anledningen tar dem tid.

De frågor jag hann svara på vet jag är rätt. Jag tog med allt som skulle vara med (tror jag i alla fall) Men jag blev ändå så besviken på mig själv för frågan som jag inte hann med. Det som gör mig ännu mer irriterad på mig själv är att jag kunde svaret. På vägen hem satt jag på bussen och "läste upp" svaret för mig själv. det enda som jag saknade då är rätt paragrafer men det skulle jag hittat i lagboken på tentan.Jag var inte ensam om att tycka att vi fick för kort tid. Många tyckte efter tentan att en extra timme skulle ha gjort stor skillnad. Det tycker jag också. Om jag bara hade en timme till så skulle jag hunnit med alla frågor!

Hur som helst kan jag andas ut nu och tänka på annat än plugget. Det känns så skönt att det är över nu. Terminen har varit tuff och jag är så glad att den är slut.

Kramkram


Tentaångest

Har jag sagt att jag skriver en tenta på söndag? Tja, jag har en tenta på söndag. Den ska skrivas mellan 14.00 och 19.00. Behöver jag skriva att jag har ångest? Jag dör av ångest och jag har bara mig själv att skylla. Eller kanske inte. Det har bara varit massor som kommit emellan. Jag har t.ex. varit sjuk, haft problem med familjen, ekonomin har strulat. Det största hindret har ändå varit jobbet. Jag hade sagt till att jag inte ska jobba något veckorna före tentan men det blev att jag fick jobba varje dag istället. Tror att växeln har drabbats av en förbannelse. Många blev sjuka eller var med olycka och därför behövde de verkligen extra folk '_'

Det svåraste har varit att sätta igång med pluggandet. Att öppna boken och  sätta sig ner och läsa. Jag vet att när jag är igång så går det bra, men nu har jag haft annat i huvudet som gjort att jag haft svårt att koncentrera mig och ta in det jag läser. Det är otroligt lätt att tankarna vandrar iväg någon annanstans, eller att göra något annat som inte kräver att man anstränger sig särskilt mycket :(


Ja anteckningsblocket kan se ut såhär när man är för disträ

Utifrån min plugg-situation har jag kommit fram till en viktig slutsats; självdisciplin och motivation hör ihop. Den ena är värdelös utan den andra. Är man motiverad men saknar självdisciplin går det inte att plugga, jobba etc. och vise versa. I mitt fall är det motivationen som saknas :s Om jag ska vara brutalt ärlig så läser jag den kursen bara för att jag behöver de femton högskolepoängen som den kan ge. Visst gillar jag juridik men inte all juridik och inte att läsa den på det sättet -_-Jag vill bara klara av den tentan så att jag slipper göra en omtenta. Dessutom har jag aldrig blivit underkänd på en skoluppgift eller prov så det skulle göra ont att inte klara den tentan :'(

Kramkram


Två gånger på två veckor

Japp jag har gjort det igen. Jag har varit på akuten för andra gången på två veckor. Igen pga huvudet. Den här gången har jag inte slagit mig utan haft "naturlig" huvudvärk.

Jag vaknade tidigt på tisdagsmorgon av att ha ont i huvudet. Klockan var runt fyra så det var självklart att jag skulle somna om. Detlyckades och jag vaknade igen efter ett par timmar med hemskaste huvudvärken. Jag gick upp, tog värktabletter, försökte äta men det gick inte eftersom jag mådde äckligt illa. Kunde inte plugga eller sitta vid datorn heller eftersom jag såg suddigt plus att jag hade för ont för att kunna komcentrera mig på något. Jag kunde inte sova heller. Jag fick bara mer och mer ont under dagen och jag kräktes och var yr, kände mig som en zombie helt enkelt. 

Smärtan var outhärdlig och den var ny. Jag menar jag kände inte igen den huvudvärken. Ett på natten var gränsen nådd och jag kände att jag inte klarar av smärtan mer. Ringde 112 men de tyckte inte att det var så allvarligt att de skulle skicka en bil till mig trots att jag blev svimfärdig om jag bara gick en meter (?) istället fick jag beställa sjuktransport och fick vänta en halvtimme påd en bilen. När jag kom till akuten fick jag komma in till en första undersökning rätt snabbt 'o'

Där inne skulle en sköterska sätta in en kanyl som sitter kvar i armen. Hon stack in den men telefonen ringde så hon skulle "bara" svara. Jag sitta där även med den delen som skulle tas bort i armen. Blodet började rinna över armen och jag kände hur hela rummet snurrade. Jag svimmade på britsen och först då kom en annan sköterska och avslutade "kanylinsättningen". Hon tog blodprover ockkså.


Sedan kördes jag in till ett annat rum i väntan på en doktor. Klockan var nu tre på morgonen. Huvudvärken blev värre med varje minut som gick och minuterna blev till timmar.

Ser ni hur mycket klockan är? jag väntade fortfarande på smärtstilllande. Ca. tio minuter senare kom en kvinnlig läkare och kollade upp reflexer, lyssnade på hjärtat och gjorde följ-mitt-finger-grejen. Utifrån det kunde hon konstatera att det inte var något fel på mig, och att smärtan är kanske migrän som beter sig annorlunda -_- Hur som helst skulle jag få smärtstillande. Medicinen fick jag vänta på ytterligare en halvtimme.

Jag fick tre sprutor; en mot illamåendet, en smärtstillande, en smärtstillande och lugnande. En kvart senare kunde jag, för första gången på hela natten, somna. Efter kanske en timme kom läkaren in och väckte mig. Jag fick känna efter huvudvärken och den var borta =D Mirakelmedicinen funkade så jag fick åka hem. Klockan var åtta på morgonen :s När jag kom hem var plåstret som jag hade fått på armen där kanylen satt genomdränkt i blod och hela min arm var blodig. Ärmen på min tröja likaså men tur att den är svart ;) Kan de inte göra något rätt?!! Tvätta armen, plåstra om och SOVA.


När jag vaknade runt tolvtiden var huvudvärken tillbbaka och den hade samma aggressiva karaktär som den som förde mig till sjukhuset '_' Som tur är hade jag fått mirakelmedicinen på recept så jag stack till närmaste apoteket och köpte den. Visst hjälpte den men efter några timmar, när dess effekt hade försvunnit, fick jag samma huvudvärk igen! Det innebär att smärtan har funnits där hela tiden men jag kände inte den när medicinen verkade. Migrän har inte den karaktären. När man bryter migränen så försvinner den. Min slutsats är att det anfallet jag hade var inte migrän. Jag vet inte vad det var och det gör mig så frutrerad. Bara den här veckan har två dagar gått till spillo när jag har massor att göra :( Jag hade kunnat plugga en hel del på de två dagarna men nu blev det inte så tack vare mitt huvud.

PS. mamma vet inte att jag varit på akuten och om hon får veta dödar hon mig för att jag inte berättat det. Men jag ville inte ringa mitt på natten och väcka hela familjen ;)

Kramkram


RSS 2.0