Åldringshysteri

För ett par dagar sen såg jag Oprahs show på TV. Avsnittet handlade om olika metoder som folk har kommit på för att förlänga sin livslängd. En av de har som mål att leva upp till 150 år ”o” Genialt, skulle många lätt säga. Sjukt, säger jag. Vf ska man vilja leva sååååå länge? Jag kan förstå att man vill leva länge nog att kunna se sina barn bli vuxna, tar studenten, gifta sig, skaffa barn osv. Men vill man se sina barn dö? Vem vill överleva sina barn? Och alla andra som man älskar? Inte jag iaf!

Va kommer att hända om vi slutar dö?

Jorden är redan överbefolkad. Hur kommer det vara om femtio år när folk börjar leva dubbelt så länge som idag samtidigt som det födds nya barn hela tiden? De barnen ska inte leva under försämrade förhållanden för att vi som lever idag aldrig vill  dö. Jorden räcker inte till för alla helt enkelt.

Hur ska vi få resurserna att räcka till? Redan idag lever en stor del av jordens befolkning i stor fattigdom och många dör varje dag av svält. Och helt ärligt så är det bara vi i i-länderna som kommer kunna leva upp till över 100 år. U-länderna har ingen chans, för när vi blir äldre och börjar ta ännu mer av resurserna kommer de få ännu mindre.

Man ska vara solidarisk gentemot sina medmänniskor istället för att vara självisk och vilja leva i evigheter. I slutändan är det inte hur länge vi lever som räknas, utan hur vi lever.

Kramkram


Dikt


texten är skriven av mig och ängeln har jag tattuerad på min arm =)
Tänkte bjuda på lite poesi då och då
Kramkram

Körkort Johoooooooooooooooo =D

Nu har jag äntligen börjat övningsköra efter mer än en månads väntetid på körkortstillstånd & handledartillståndet. Det är på tiden att Hanan fixar körkortet! Men va ska man göra? Det finns föräldrar som betalar sina barns körkort, och det finns andra föräldrar som inte gör det. Gissa vilken typ tillhör mina föräldrar? En pappa som inte bryr sig =/ och en mamma som skulle vilja hjälpa till men har inte riktigt råd med det. Även om hon skulle erbjuda mig pengar till körkortet så skulle jag faktiskt inte acceptera dem. Det blir för mycket utgifter för henne när hon har en tonåring hemma. Alla vet hur tonåringar är; de vill ha hela världen och min mamma försöker verkligen ge syrran hela världen även om det inte är alltid möjligt.  Och om livet har lärt mig nåt så är det att klara mig på egenhand. Och än en gång har jag bevisat att jag klarar det genom att spara ihop till mitt körkort =D
En sak som jag har tur med (när det gäller körkortet) är min handledare. Jag kände inte honom på nåt sätt, utan la ut en annons på blocket och han svarade så kom vi överens om att han ska lära mig köra. Han är jättesnäll och… intressant! Han har dessutom en kattunge & Facebook  ;)  va mer kan man önska sig? Haha, man vet aldrig vilka man hittar bakom dataskärmen.

Kramkram


RSS 2.0