Men va faaan!

Här utanför mitt jobb så står det två unga människor och hånglar. Nej det är inte det som gör mig arg. Och nej de hånglar inte... det är bara han som gör det. Nu ger tjejen killen ett litet slag på axeln och vill få bort honom. Killen tar tag i hennes handleder istället och pressar henne hårdare mot väggen som de lutar mot. Av va jag kan se så vill hon inte. Hon kramar liksom inte honom, när han vill kyssa henne vänder hon huvudet så han får kinden istället men han ger inte med sig. Han kysser henne på munnen ändå och hon bara står där som en dödling.

Varför ska man låta någon behandla en på det sättet?
Handlar det om kärlek?
Att man vill bli accepterad?
Kanske straffa sig själv?
Eller gör man det för att vara "cool"?
Jag tror iaf inte att det handlar om kärlek. Det ligger nog i att man vill känna sig älskad, bli accepterad av de andra och vara "inne". Det är inget fel med att vilja det. problemet är bara att man använder fel metod.
Man ska inte behöva låta någon tafsa på en för att vännerna ska tycka att man är cool. gör man det så är man allt annat än cool. Självrespekt är det som är viktigast i ett förhållande.
Förlorar du respekten för dig själv så förlorar din partner respekten för dig!

Kramkram
<3


SEF-unga nätverksträff

Då har man varit på en träff för alla sef-unga medarbetare (sef står för serviceförvaltningen, och unga för ungdomar) Vi är totalt 125 ungdomar som har fått jobb genom det här projektet, men alla var självklart inte på träffen. Dessutom var det inte bara vi ungdomar. Några av gästerna var: stadsdirektören, förvaltningschefen serviceförvaltningen, sef-unga chefen, en kommunalråd, en arbetsmarknadssekreterare, sef-unga handläggarna mfl.

Var det roligt? Roligt är fel ord, men det var intressant. Det var "nyttigt" också att höra hur de högsta cheferna kom in i arbetslivet och vilken otrolig resa de gjort för att komma dit de är idag.

Haha måste säga att cheferna var för roliga och avslappnade för att vara chefer. de kändes faktiskt som normala människor ;) skojar, de är normala. Det visar bara att vem som helst kan bli chef, och snart går de i pension så blir deras tjänster lediga =D

Vi fick frokust ocg t-shirts där det står "jag bor i malmö" och malmös logga på ärmen. Nu bloggar jag från jobbet så jag har inte bilderna i datorn, men jag laddar upp en när jag är hemma :)

Kramkram


Åkers styckebruk

Ursäkta stavningen om det är fel ;P

Ska åka till bästa vännen Jessie idag 17.14
<3

Första gången för mig där. Kommer bli skit kul att se en annan sida av Sverige ;) Men det jags er mest fram emot är att få träffa min kompis. Hon fyller år imorgon lördag plus att hon har förlovat sig 'o' Hennes pojkvän friade till henne på deras tvåårsdag. Och gissa va hon svarade? Okej det har avslöjat redan. Men det blev ett självklart JA

Lång tågresa men det är värt det. Kommer hem på söndag och ska jobba på måndag. Kommer vara helt utsliten men som sagt så är det värt det.

Är du redo Jessie för NU KOMMER HANAN =D

Kramkram


Protest mot Skånepartiet!!!

När jag kom hem idag hittade ett förfärligt brev från Skånepartiet. Brevet ser jag som direkt attack mot islam, övriga invandrare och mot attling som svensk politik står för.

De jämför islam med nazismen genom att skriva "Om tyskland hade avnazifierats redan i början av 1030-talet så hade varken andra världskriget eller Förintelsen blivit verklighet." Ser de inte att de gör samma sak nu?! Förintelsen började med att få folket att hata judarna, nu vill Skåne partiet att vi ska hata muslimer. Vart är vårt samhälle på väg? Var är Sveriges allas lika värde? Det är det som jag gillar mest med det här landet.

Ilagen om Hets mot folkgrupp (Brb 8§) står det:
"Den som i uttalande eller annat meddelande som sprids hota eller uttrycka missaktning för folkgrupp eller anna sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationell eller etnisk ursprung, trobekännelse eller sexuell läggning, döms för hets mot folkgrupp till fängelse i högst två år eller om brottet är ringa, till böter." Lag 2002:008 trätt i kraft 1 januari 2003

Brevets innehåll uppfyller kraven för brottet hets mot folkgrupp. Dessutom står det i lagen "Vid bedömande av om brottet är grovt skall särkilt beaktas om meddelandet haft ett särkilt hotfullt eller kränkande innehåll och sprits till ett stort antal personer på ett sätt som varit ägnat att väcka betydande uppmärksamhet"

Uppmärksamhet inför valet är deras mål. Är innehållet i brevet kränkande? JA, det kan alla som läst det hålla med om. Och det har sprits till en stor massa. Det är kränkande, det är rena diskrimineringen!

Som mosen på grädden avslutar de brevet med ett antal påståenden som är inte sanna! Det är faktiskt 20 fördomar svart på vitt. Det kan finnas extremister som de passar in i de beskrivningarna. Det finns det inom kristendomen också. det finns det överallt. Men när man börjar generaliser (som skånepartiet gör) det är då förtrycket börjar.

Många av deras förslag på "åtgärder" för hur vissa samhällsproblem ska lösas är riktigt skrattretande. Att en politiker kan slänga ur sig sådana uttalande är förargande.

Jag har skapat en facebookgrupp för att protestera mot rasism, förtryck, diskriminering, hat, förföljelse, fördomar. Det här slutar inte med bara en Fb-grupp.
Skriv gärna PROTEST och ditt namn här eller på facebook om du också vill främja frihet, respekt och tolerans i vårt samhälle.

Kramkram


RSS 2.0