Breathe no more



Världens bästa låt & bästa band ^^

Njut!

Kramkram


Listen






Kramkram


Flytt

I mitt inlägg "suck" skrev jag att jag skulle berätta om hur det har gått med "flytta-hemifrån-grejen" så nu tänker jag berätta hur det har varit det senaste året. Om bara tre veckor är det ett år sedan jag flyttade. Det var en vecka före min 21:a födelsedag. 

Trots att det snart gått ett år kan jag fortfarande komma ihåg hur jag satt på soffan men min syster och bölade som en barnunge som precis insett  att den inte får ha glass till efterrätt. Men det jag hade insett var att det hela var verkligt. Jag var arg och besviken på mig själv för att jag en sån självisk person som lämnar den jag älskar mest när den behövde mig som mest. Men jag var tvungen! Tvungen att hitta mig själv och det kunde jag jag inte göra bland all kaos som fanns hemma. En dag kommer hon förstå... hoppas jag!



Nu lite mer praktiska grejer:
Att flytta innebär betala räkningar, städa, diska, handla mat, laga mat, få pengarna att räcka, få tiden att räcka, med andra ord göra allt som man inte behövt göra tidigare. Hur har jag klarat det? Ganska bra :) Laga mat däremot är fortfarande ett problem =/ Städning är fortfarande ingget som jag bryr mig om :-} Jag menar vf bädda sängen när jag sover i den igen bara några timmar senare? Vf inte ha kläderna på soffan när ingen ser? Vf ha böckerna på skrivbordet när jag kan sitta varsomhelst å plugga? Ja, ni fattar ;)

En mer normal bild ^___^



Kramkram 


Han, hon eller den?

Jag blir så irriterad på min ena kursbok Civilrätt. Ungefär varje fem minuter avbryts min fokusering av att det står "han" "honom" "hans" i helt fel ställen! Jag citerar exempel från boken

"näringsidkaren kan inte tvingas ingå ett avtal, men pga sitt straffbara beteende kan han bli skyldig att utge ersättning för den skada som han orsakat" 
varför antar de att näringsidkaren är en han? Varför inte en  hon? :s

"Enligt en härskande mening kan en parts felsktiga förutsättningar befria honom från bundenhet enligt avtalet endast om den varit bestämmande för hans vilja..." 


Varför i helvetet honom & hans? Alla exempel i den här boken utgår från att personen i exemplet är en man =/ Även när de förklarar en regel, som citaten ovan, anväder författarna sig av uttryck av det manliga könet. Jag säger inte att det hade varit ockej att använda hon, henne osv. Språket i läroböcker borde vara könsneutralt! Om inte ett exempel verkligen handlar om en man eller en kvinna. Pratar de om nån som ingår avtal så kan de istället skriva avtalsparten, motparten, kontahenten, den eller den som ingår ett avtal eller annat uttryck utan att blanda in ett kön.

Liksom HALLÅÅÅÅÅÅÅÅÅ! Det är 2010 och sånt borde vara utrotat & oacceptabelt. Det ska vara jämställt, särskilt i läroböckerna. Vi tillbringar mkt tid att läsa i dem, i synnerhet unga som som går i skolan, så det är där det börjar! Förlagen borde inte godkänna sånt oneutralt språk. 

I mina anteckningar skriver jag varken hon eller han, utan använder könsneutrala uttryck. Det borde ALLA göra om vi ska skapa ett samhälle där alla är lika. Det är de små sakerna som skapar stora förändringar :) 

Kramkram


hemljuvahem

Så kan det kännas ibland =/

Suck!

Jag försöker komma på va jag har åstadkommit med mitt liv det senaste året, och till min stora besvikelse så är det inte mycket :( Det känns som om det har varit en enda lång kamp utan resultat. Det är faktiskt inte bara det senaste året som känns så, utan de senaste sex åren i mitt liv.

Kom till det här landet för 6 år sen med massa förhoppningar om att livet skulle bli bättre, att ens pappa ska bli bättre på att vara en pappa, att ens drömmar ska gå i uppfyllelse osv osv.
Men va har hänt?
De första åren var det att lära sig svenska svenska svenska så att jag nästan glömt att leva.
Sedan var det gymnasiet och då var det att plugga plugga plugga så att nästan glömt att leva.
Efter tre år var gymnasiet över och jag gick faktiskt ut med utmärkta betyg, men var det tillräckligt?
Nej
Jag kom inte in på min drömutbildning och då gällde det att testa olika utbildningar, psykologi, socionomutbildningen och kriminologi för att hitta ett ställe där jag trivs... utan resultat :( Och min pappa... han har inte blivit bättre på nåt. Till slut orkade inte ens min mamma hoppas mer på honom.

Och jag glömmer inte den ständiga kampen att få passa in i allt det nya 
 
sedan var det att flytta hemifrån och bli en självständig individ, med andra ord bli vuxen på riktigt :s 
Om den grejen har lyckats, återvänder jag till en annan gång... kanske nästa gång jag bloggar.

Men när allt känns som svårast och när livet känns meningslöst så tvingas jag tittade närmare för att hitta en mening som gör att jag orkar med nästa dag. Då hittar jag tre fantastiska människor; Diana, Jessica & Anders. Det är de som gör att jag kan se ljuset i mörkret :)
Tack för att ni finns <3 <3


 
 



UJIK

UJIK står för Utvidgad Juridisk IntroduktionsKurs

Den kursen ska jag läsa denna terimin. Men den är inte som vilken annan kurs som helst. Här tävlar studenterna! Alla som sett Toppmodel, Projekt runway, hells kichen osv vet vad jag snackar om.
I de programmen, och många andra, tävlar deltagarna om vinnarplatsen och vinnaren får en belöning som den alltid drömt om.

UJIk fungerar på samma sätt. Men här finns det flera vinnare. 20 st faktiskt (Tur ;))
Och belöningen eller priset som vinnarna får här är PLATS I JURISTPROGRAMMET I LUND 'o'
kan nån fatta hur viktig den här chansen är för mig?
Kan nån fatta hur tufft det kommer bli?
Kan nån fatta hur deprimerad jag kommer bli om jag inte blir en av de 20 bästa?

Nu gäller det att visa va jag går för
Det är att vinna eller försvinna


En bestämd Hanan

Kramkram


RSS 2.0