Gott nytt år och kom ihåg att...

<3
 
Kramkram

Från mig alla till er alla =)

 
Med julens bästa jullåt vill jag önska alla mina läsare en riktigt God Jul & Gott Nytt År
<3
 
Kramkram

Jag har vunnit =D

Motivering från retorikexperten Diana Leidersten
 
Hanan – Helt rätt, visst är det viktigt att visa intresse och samtidigt våga ta för sig, monologmonster (de som bara pratar om sig själva) är inget bra sätt att knyta nya kontakter på!
 
Det har jag gjort från unionen student eftersom jag skrev på deras blogg när de efterlyste tips på nätverkande när man är på jakt efter jobb. Så löd deras uppmaningen:
Hur nätverkar du? Dela med dig av ditt bästa tips för att knyta nya kontakter i kommentarsfältet nedan! Fem personer vinner två biobiljetter var, vi vill ha ditt tips senast den 10 december
 
Mitt svar, som var hämtat från mitt liv, blev följande:
 
Hanan skrev den 29 november, 2012 kl. 07:20:

Visa lika stort intresse för den du pratar med som du vill att den ska visa dig. Att lyssna efter och läsa på vad arbetsgivaren söker kan vara nyckeln till jobbet. Där jag har jobbat sedan sommaren 2010 hade jag sagt till min chef att jag gärna ville ha fler extra jobb. Dessutom hade jag pratat med kollegor från andra avdelningar och gjort det klart att jag söker flera jobb. PÅ de två sätten har jag fått två ytteligare vikariat inom samma förvaltning men olika avdelningar. Så man ska inte vara rädd att sprida ordet!

Visst är det kul när ens idéer blir uppskattade =D Roligare är det att vinna två biobiljetter när man är en filmälskare som jag ^^

 

Kramkram


Vi gör skillnad

Förutom att vi uutbildar oss till kriminologer och kommer vara en värdefull resurs för samhället i framtiden (skryt^^) har vi startat vår egen insamlingsbössa till musikhjälpen.
Barn i slummen har också rätt till rent vatten!
 
http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/kriminologerna-i-lund
 
Jobbar du eller studerar någonstans? Då kan din skola eller arbetsplats starta en insamlingsbössa. Man behöver inte bidra med mycket för att hjälpa till. Hoppa över 50 lappen till eftermiddagskakan och skänk den till någon som verkligen behöver den :)
 
I det huset jag bor ska de göra en pantinsamling till musikhjälpen på måndag. Då kan alla studenter som bor här (och vi är över 600 studenter) kan skänka bort sina pantburkar. Jag har en del här hemma som ska bort :)
 
Passar också på att säga att det llöste sig med uppsatsen^. Tack alla som kom med förslag ^^
 
Kramkram

Jag behöver hjälp

 
Nu i veckan började arbetet med nästa uppsats som ska vara en utredning. Ska jobba med den över julen och lämna in tidigt i januari. Med andra ord har jag inte alls många veckor att jobba med den.
 
PROBLEMET, som är ett stort problem, är att jag är inte alls nöjd med mitt ämnesval och jag är inte alls övertygad om att det kommer bli till ett bra arbete :( Handledaren sågade min originalidé totalt och trots att jag fick jobba med samma ämne har jag nu fått ändra syfte och arbetssätt. Det har alltså inte alls blivit som jag tänkt mig och jag känner att jag vill byta ämne.
 
Tiden är knapp och mitt huvud är tomt på idéer o_0 Eller ingenting verkar vara bra.
Så om Du har ett förslag får du gärna upplysa mig om det.
 
Det ska vara en verksamhet eller ett fenomen som har relevans till kriminologi eller rättssociologi. Kan handla om allt möjligt som t.ex. viktimologi, en myndighet, en särskild författning, ett kriminellt fenomen i samhället, brottsprevention, internationell rätt...
 
Ja det finns mycket men varför i h****e kan jag inte komma på något användbart?
 
 
 
Kramkram

Ge mig

Ge mig en nybäddad säng med vita lakan

och

låt mig få vila där

 

Placera den i ett rum med gråa väggar

och

kalla dit några vitklädda människor

 

Låt dem samlas runt mig

eller

frenetiskt irra runt mellan olika maskiner

 

Hjälp mig se skräcken i deras ögon

när du

ber dem trycka hårdare mot bröstkorgen

 

När övergivenheten har segrat över dem

Be dem att inte dröja med att förmedla beskedet

Jag vill höra en röst ropa ut från fjärran

”Vi har förlorat patienten”

 

 


Första advent

 
Söta smilisar :)
 
Idag har jag haft en lugn och bra dag. Vi bakade pepparkakor och lussekatter medan vi lyssnade på julmusik. Drack glögg och såg på film. Det har dessutom snöat hela dagen och stämningen hade inte kunnat bli juligare. Har inte haft en så lugn dag på länge så den behövde jag verkligen :)
 
Igår hade jag en trevlig kväll med min bästa vän och hennes man som var i Malmö för sin systersons dop. Min kompis syster alltså och inte mannens :) Vi var på Emporia och fikade. sedan satt vi bara och snackade om allt möjligt i ca. två timmar tills det var dags för dem att ta tåget tillbaka till Halmstad. Innan jag gick och träffade dem hade jag gjort julfint hemma och slagit in årets första julklappar, som de sedan fick ^^
Mitt fönster
 
Kramkram

RSS 2.0