Booked

Jag älskar att läsa böcker, och jag älskar att få dem gratis ^^
På Booked får man erbjudanden om att få böcker hemskickade till sig gratis. Det enda man behöver göra att skriva om boken man fått två gånger inom loppet av en månad. Jag är med och i förra månaden fick jag Kretsen :)
 
Kretsen är en fantasy med magiska krafter, spöken och död. Låter som en bok jag skulle gilla, men jag tror inte jag gillar Kretsen. Den är för ungdomlig för mig. Språket är väldigt bra och moget. Så det är inte språket som är lättläst eller anpassat efter efter ungdomar, utan det är karaktärerna som är för unga för mig. De är tonåringar med allt vad den åldern innebär.
 
Men i stort är den bra och jag skulle rekommendera den för den yngre läsekretsen :)
 
 
 
Kramkram

Ja visst ja

Man ska ringa hit och dit och skänka en massa pengar och annat till människor och djur och växter och utomjordingar och va fan vet jag! Så fort det händer något flaggar några upp med sina insamlingar. Som om de står beredda i väntan på katastrofen. Men när ingen händer, när inte nyheterna skriver om det man gjort, när det inte postas på FB så skiter folk i ALLT!

 

Den som talar om att rädda barnen i Afrika blundar för barnen i grannskapet som mobbar ett annat barn. Den som talar högt om att utbilda flickorna i u-länderna skulle inte öppna käften på jobbet när en diskussion om kvinnors rättigheter pågår, och kvinnan som talar om jämställdhet och lika rättigheter önskar att mannen som sitter intill henne skulle ha lägre lön än hon själv. Alla som vill stoppa svälten köper matvaror i massor för att sedan slänga hälften av dem. Skicka ett sms med pengar som ska komma till rent vatten i fattiga länder, och göra det medan vattnet i kranen rinner på för fullt!

 

Jag kan skriva en lång lista med alla falskheter. Ja det är ett dubbelspel vi spelar. På ytan är vi omtänksamma, medmänskliga och hänsynstagande, men i själva verket gör vi det vi gör för att känna tillfredställelse. För att känna sig nöjd över sig själv. Och när det går så långt att man måste tala om allt gott man har gjort… ja då handlar det om ett patetiskt behov att bevisa något för omvärlden.

 

Så sluta med det! Snälla sluta! Nej vi ska inte lägga ifrån oss ansvaret för andra människor men många måste ändå inse att alla fonder och pengar som skickas iväg inte gör någon riktig nytta. Människor som har det eländigt behöver inte våra pengar eller medömkan. De behöver kunskap, tillit att de kan klara sig själva, politiska beslut som förändrar, frihet och mest av allt behöver de bli sedda som likvärdiga människor som har makten att hjälpa sig själva.

 

Kramkram


Ny favorit

It's been awhile
Since I couldn't
Hold my head up high
And it's been awhile
Since I first saw you
And it's been awhile
Since I could stand
On my own two feet again
And it's been awhile
Since I could call you
And all the things I can't remember
As ****ed up as it all may seem
The consequences that are rendered
I stretch myself beyond my means

And it's been awhile
Since I could say
That I wasn't addicted
It's been awhile
Since I could say
I loved myself as well
And it's been awhile
Since I've gone and
****ed things up
Just like I always do
And it's been awhile
But all that ****
Seems to disappear
When I'm with you

And everything I can remember
As ****ed up as it all may seem
The consequences that I've rendered
Have gone and ****ed things up again

Why must I feel this way?
Just make this go away
Just one more peaceful day

It's been awhile
Since I couldn't
Look at myself straight
And it's been awhile
Since I said, "I'm sorry"
And it's been awhile
Since I've seen the way
The candles light your face
And it's been awhile
But I can still remember
Just the way you taste

And everything I can remember
As ****ed up
As it all may seem to be
I know it's me
I cannot blame this on my father
He did the best he could for me

It's been awhile
Since I couldn't
Hold my head up high
And it's been awhile
Since I said, "I'm sorry"
 

Antagligen den mest förvirrande filmen jag sett

Var på bio igår med "mina" fina killar och såg Cloud Atlas. Trailern var bra och filmen verkade spännande. Att Tom Hanks spelade gjorde den till ett självklart val. MEN jag fattar inte! Filmen inrymmer sex olika historier under olika tidsåldrar, och alla spelas av samma skådespelare. De är länkade på nåt viss.
 
Jag hittade den här bilden som förklarar kopplingen
Bilden säger inte mycket om man inte har sett filmen, men den gjorde mig klokare på filmen.
 
Och det här citate kan förklara tanken bakom den:
 
Ser ni vem detta är?
 
Hanks olika roller
 
 
Kramkram
 
 

Hjälp! Jag är bookaholic

Hittills har jag köpt sju böcker på bokrean. Varje bok för sig kostar inte mycket, men tillsammans blir det ändå några hundralappar som jag skulle ha mer nytta av på annat håll. samtidigt så älskar jag att läsa och vissa böcker har jag väntat att de ska sänka priset på för att köpa dem. Som Sankta psyko, Rymmaren och Samlade svenska kulter. Dessa tre har jag velat läsa och äga sedan några månader.
 
Ödets svärd handlar om häxor och magi och då blir den automatiskt ett måste. Nattvandraren och Räven är rena impulsköpen, men de verkar ändå väääligt intressanta. Samtal med djävulen verkar som en bok som jag själv skulle ha skrivit och därför vill jag läsa den ^^
Mina älsklingar :)
Dessutom fick man en sån fin tygkasse för bara 20 kr på akademibokhandeln om man hade medmera-kort
 
Men...
Innan jag börjar beta av den listan måste jag läsa Kretsen inom en månad. Den fick jag genom Booked. Ska skriva mer om hur det funkar med Booked i nästa inlägg :)
 
Har någon mer än boktokiga mig handlat en massa på bokrean? Eller kommer att passa på och köpa de böckerna som står i hyllan och skriker på en?
 
 
Kramkram
 
 
 

RSS 2.0