Något är allvarligt fel

http://www.sydsvenskan.se/malmo/pojke-allvarligt-skadad-under-skolinspark/
 
I artikeln ovan skriver Sydsvenskan om en inspark för gymnasieelever som gick helt fel. Fylla, skador och sjukhusbesök. Och vem är boven? Många skulle svara att det är alkoholen, men det tycker inte jag. Boven är den eller de som har köpt ut sprit till dessa elever. Oavsett om det är "snälla" föräldra, äldre syskon, kompisar eller helt okända langare som har gjort det så är det vidrigt gjort.
Bildkälla: www.svtplay.se
Hela den här insparksritualen har gått överstyr. Det finns fler skräckexempel från den världen där våldtäkter och misshandel ingår. Vad har hänt? På min tid (som inte var för så länge sedan) gick insparken ut på att lära känna varandra och ha roligt tillsammans. Idag kretsar den helt och hållet kring supandet. Om vem som ska bli fullast och vem gör bort sig mest. Med andra ord går den ut på att skada sig så mycket som möjligt.
 
http://www.sydsvenskan.se/opinion/signerat/mats-skogkar/inte-bara-lundsberg/
(Fler incidenter)
 
Var har skolans ansvar för ungdomarna tagit vägen? Var har föräldrarnas ansvar för sina barn tagit vägen? Var har ungdomars förstånd tagit vägen?
 
Det känns som om ansvar, moral och civilkurage har fått en sekundär plats i skolvärlden medan nöje och förnedring av andra har blivit det primära syftet.  Det är bedrövligt. Bara bedrövligt!
 
 
Kramkram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0