Ja visst ja

Man ska ringa hit och dit och skänka en massa pengar och annat till människor och djur och växter och utomjordingar och va fan vet jag! Så fort det händer något flaggar några upp med sina insamlingar. Som om de står beredda i väntan på katastrofen. Men när ingen händer, när inte nyheterna skriver om det man gjort, när det inte postas på FB så skiter folk i ALLT!

 

Den som talar om att rädda barnen i Afrika blundar för barnen i grannskapet som mobbar ett annat barn. Den som talar högt om att utbilda flickorna i u-länderna skulle inte öppna käften på jobbet när en diskussion om kvinnors rättigheter pågår, och kvinnan som talar om jämställdhet och lika rättigheter önskar att mannen som sitter intill henne skulle ha lägre lön än hon själv. Alla som vill stoppa svälten köper matvaror i massor för att sedan slänga hälften av dem. Skicka ett sms med pengar som ska komma till rent vatten i fattiga länder, och göra det medan vattnet i kranen rinner på för fullt!

 

Jag kan skriva en lång lista med alla falskheter. Ja det är ett dubbelspel vi spelar. På ytan är vi omtänksamma, medmänskliga och hänsynstagande, men i själva verket gör vi det vi gör för att känna tillfredställelse. För att känna sig nöjd över sig själv. Och när det går så långt att man måste tala om allt gott man har gjort… ja då handlar det om ett patetiskt behov att bevisa något för omvärlden.

 

Så sluta med det! Snälla sluta! Nej vi ska inte lägga ifrån oss ansvaret för andra människor men många måste ändå inse att alla fonder och pengar som skickas iväg inte gör någon riktig nytta. Människor som har det eländigt behöver inte våra pengar eller medömkan. De behöver kunskap, tillit att de kan klara sig själva, politiska beslut som förändrar, frihet och mest av allt behöver de bli sedda som likvärdiga människor som har makten att hjälpa sig själva.

 

Kramkram


Kommentarer
Postat av: Micke Lind

Du har så rätt att världen består av dubbelmoral så det skriker om det. Vi måste börja med att tänka ett steg längre, vilka konsekvenser vårt handlande får och börja arbeta med det. Egoister är vi allihopa!

2013-03-19 @ 13:04:47
URL: http://michael-lind.se/blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0