Intensitet

Detta blev mitt bidrag ti9ll tävlingen/skrivövningen som skrivsida.com kör igån på k1. Temat är "Ingenting" ingenting får hända! Men bara för att ingenting händer betyder det inte att texten ska vara tråkig. Man kan ändå fånga läsarens intresse. Mycket kan hända när ingenting händer ;) Hur kan det gå till? Läs texten så förstår ni =)




INTENSIVT

Intensivt. Luften blir tung. Utdragna andetag. Leendet fryser till is. Dör på hennes läppar. För evigt där men ändå inte. Utdragna läppar som föreställer tomhet. Ingen glädje. En ilsken min som döljer sig bakom nattsvarta ögon. Ett par stirrande ögon som verkar ha fastnat i tiden. I ett ögonblick av hat. Inte mot den som har yttrat orden, utan mot mottagaren av dem. Mot sig själv. Avsky och äckel. Hon ger dem anledning att säga saker. Hon gav honom anledning att säga det till henne. Kasta orden mot henne utan förvarning. Bara öppna munnen och yttra dem som vore de i en vardagslek där alla barnen får lov att vara elaka eftersom de vet att det är lek. Hon är inte barn. Han är inte barn. De befinner sig inte i en lek. De är på en arbetsplats. Hennes arbetsplats. Han är ingen lekkamrat. Han är hennes arbetskollega. Han försöker samtala. Vara rolig. Eller kanske bara tränga sig igenom hennes murar. Tror att orden kan ta sig förbi. Bryta sig in.

Ingenting kan ta sig in. Få henne att öppna sig för att släppa in ljuset. Släppa in folket. Låta dem läsa av henne som en olåst bok. De får se omslaget. Det fintprydde omslaget. De får gärna nudda vid ytan och skrapa på den, men insidan vill hon helst ha undangömd. Livet ska ligga i tryggt förvar mellan två solida pärmar.

Hans ord är blinda. De hittar inte vägen in. De studsar vid ytan. Inte tillräckligt starka för att förgöra henne. Men mäktiga nog är de för att kunna skada henne. För att slita sönder några sidor inom henne. Han märker det. Han känner orden som studsar tillbaka till honom. Han känner dess isande kraft. Tystnaden omslutar dem och säger mer än någon av dem någonsin trott sig kunna uttrycka. Han ser pappersskärvorna flagna ur henne. Ser henne gå sönder och bli hel på nytt. Han vill inte gå in på djupet! Han vill inte veta. Blir mållös. Andas tungt. Det känns intensivt!

 


Kommentarer
Postat av: Jessie

Det här var verkligen intensivt. Bra skrivet som vanligt! Fanns dock något stavfel som jag stötte på, men det är en bagatell. :-) För i övrigt är det en bra text!

2011-08-17 @ 09:23:16
URL: http://dreamingtiger.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0